Padavine nisu prouzrokovale klizišta u općini Centar

Posljednje padavine koje su ponovo prouzrokovale velike poplave i pojavu klizišta širom Bosne i Hercegovine nisu stvorile probleme u općini Centar. Prema riječima Mehe Čalije, iz Službe civilne zaštite Općine Centar, stanje na terenu se konstantno prati.
Padavine nisu prouzrokovale klizišta u općini Centar

-Nismo evidentirali niti imali dojave da su se pojavila nova klizišta, a nemamo ni poplavljenih objekata. Klizišta koja su se na Nahorevu pokrenula tokom majskih padavina pod kontrolom su i nisu zabilježena daljnja klizanja tla. Za sada nema opasnosti po ljude i imovinu, a štabovi Civilne zaštite i svi naši članovi u pripravnosti su ukoliko bude potrebe za intervencijom, naglasio je Čalija.

 

Općina Centar je do sada za sanaciju klizišta na svom području iz budžeta izdvojila oko 10 miliona KM, zbog čega je smanjena opasnost od klizanja tla. Pored toga, središnja sarajevska Općina već duži niz godina u saradnji sa Gradom Sarajevom ulaže u uređenje Koševskog potoka i njegovo čišćenje. Kako su naglasili iz Službe civilne zaštite, sada se vide rezultati, jer da nije bilo ovakvih projekata usljed velikih padavina postojala bi veća opasnost od izljevanja vode z korita Koševskog potoka.

20.05.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
U toku radovi na uređenju Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
20.05.2024.
Općina Centar Sarajevo pridružuje se naporima UN Women u podizanju svijesti o rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena
UN Women BiH i Općina Centar potpisali Memorandum o razumijevanju
17.05.2024.
NA SCENI CENTRA KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Predstava „Međuigre 0-24“ i koncert Muzičke radionice „Note“
Više vijesti