Obilježena 19. godišnjica masakra kod Gradske tržnice

Intoniranjem himne BiH, učenjem Fatihe i minutom šutnje, te polaganjem cvijeća kod sjevernog ulaza u zgradu Gradske tržnice ''Markale'' predstavnici Predsjedništva BIH, Kantona, Grada Sarajevo, gradskih općina, te rodbina i prijatelji, odali su u četvrtak 28. augusta 2014. godine počast sugrađanima koji su 1995. godine na taj dan poginuli od minobacačke granate ispaljene sa agresorskih položaja iz pravca Trebevića.
Obilježena 19. godišnjica masakra kod Gradske tržnice

Ispred Općine Centar cvijeće su položili predsjedavajući općinskog vijeća Nedžad Ajnadžić, savjetnik načelnika Mustafa Resić, te koordinator za mjesne zajednice u Službi za lokalnu samoupravu Ibrahim Burazerović.

-Obilježavajući ovaj tragičan dan odajemo počast našim sugrađanima koji su na ovom mjestu izgubili svoje živote usljed udara neprijateljske granate sa padina grada. Ovo je trenutak kada se sjećanjima vraćamo onima koje smo poznavali i sa kojima smo živjeli. Oni će nažalost ostati upisani na zidu Gradske tržnice, kazao je Resić.

Tog tragičnog dana 43 naša sugrađana izgubila su život, a 84 osobe su ranjene.

Ismet Svraka tog dana sa dvojicom prijatelja bio je na mjestu zločina.

-Obojica su poginula, a ja sam ostao bez lijeve noge. Desnu sam četiri puta operisao, dva mjeseca bio u bolnici, dvije godine nepokretan, u banjama nekoliko puta. Invalid dok sam živ, istakao je Ismet. 

20.05.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
U toku radovi na uređenju Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
20.05.2024.
Općina Centar Sarajevo pridružuje se naporima UN Women u podizanju svijesti o rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena
UN Women BiH i Općina Centar potpisali Memorandum o razumijevanju
17.05.2024.
NA SCENI CENTRA KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Predstava „Međuigre 0-24“ i koncert Muzičke radionice „Note“
Više vijesti