MNK Centar nije se uspio plasirati u naredni krug UEFA Futsal kupa

Ekipa malonogometnog kluba ''Centar'' nije se uspjela plasirati u naredni krug UEFA Futsal kupa, nakon poraza od engleske ekipe ''Baku United'', rezultatom 6:3 u utakmici koja je odigrana 30. augusta 2014. godine u dvorani ''Ramiz Salčin'' na Mojmilu.
MNK Centar nije se uspio plasirati u naredni krug UEFA Futsal kupa

U sjajnom prvom dijelu, punom nervoze, atraktivnih poteza te spektakularnih odbrana, ''Centar'' je već u drugoj minuti poveo. Međutim, tu je stalo. Englezi su do kraja poluvremena smanjili prednost, a umorni domaćini više nisu imali snage da pariraju engleskom prvaku. Prema riječima kapitena i najboljeg igrača ''Centra'' Nijaza Mulahmetovića, bilo je teško doći do pobjede.

-Borili smo se, ali nažalost nismo uspjeli. Znali smo da se možemo nositi s njima samo ukoliko damo sve od sebe, ali u drugom poluvremenu nam je ponestalo snage, što je protivnik, koji ima veći fond kvalitetnih igrača, znao dobro iskoristiti- kazao je Mulahmetović. 

Igrači ''Centra'' mogu biti zadovoljni svojim igrama, s obzirom na to da su do utakmice protiv ''Bakua'' savladali ''Malmo'' sa 8:1 te ''Gibraltar'' sa 10:7. Uz to, nekoliko igrača sarajevskog sastava je dokazalo da mogu igrati futsal i na mnogo većem nivou nego je to BiH. 

20.05.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
U toku radovi na uređenju Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
20.05.2024.
Općina Centar Sarajevo pridružuje se naporima UN Women u podizanju svijesti o rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena
UN Women BiH i Općina Centar potpisali Memorandum o razumijevanju
17.05.2024.
NA SCENI CENTRA KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Predstava „Međuigre 0-24“ i koncert Muzičke radionice „Note“
Više vijesti