Školske torbe i pribor za prvačiće

Već tradicionalno, prvog dana nove školske godine prvačićima koji su upisani u 11 osnovnih škola sa područja sarajevske općine Centar uručene su školske torbe sa priborom koje im je darovala Općina Centar.
Školske torbe i pribor za prvačiće

 Tom prilikom prvačićima su 1. septembra 2014. godine sretan početak školovanja zaželjeli, u ime Općine, načelnik Dževad Bećirević i pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero. Ove godine na području Centra upisano je oko 700 prvačića.

U školskoj torbi nalazi se sav potreban pribor za početak školovanja najmlađih učenika, a za tu namjenu Općina je i ove godine obezbijedila 30.000 KM.

-Ove godine imamo puno više upisane djece nego prethodnih, što je dobar znak i to nas raduje. Naša praksa je da prvačiće dočekamo sa simboličnim poklonom i da svi dobiju torbe i školski pribor, bez obzira u kakvoj se finansijskoj situaciji nalaze njihovi roditelji. Želimo mnogo uspjeha našim najmlađim školarcima u novom poglavlju njihovog života. Također želimo da dobro uče i slušaju i da postanu veliki ljudi našeg društva- istakao je načelnik Bećirević.

Tradicionalni obilazak škola počeo je u jutarnjim i trajao do popodnevnih sati. Načelnik Bećirević sa pomoćnicom Šero uručio je poklone prvačićima u školama: ''Hasan Kaimija'', ''Vladislav Skarić'', ''Safvet-beg Bašagić'', ''Alija Nametak'', ''Silvije Strahimir Kranjčević'', ''Nafija Sarajlić'', ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'', ''Hasan Kikić'', ''Isak Samokovlija'' i ''Musa Ćazim Ćatić''. Mališanima iz Katoličkog školskog centra pokloni Općine će biti uručeni u subotu, 6. septembra 2014. godine.