Ajnadžić primio zamjenika ministra javne administracije Kosova

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić primio je 3. septembra 2014. godine u Općini Centar zamjenika ministra javne administracije Republike Kosovo Nedžmedina Kastratija.
Ajnadžić primio zamjenika ministra javne administracije Kosova

 Sastanak je bio prijateljski i srdačan, susret starih poznanika i prijatelja.

U razgovoru je istaknuta obostrana želja da Bosna i Hercegovina i Kosovo učine dodatne napore da profiliraju okvir u kojem će definisati međusobne diplomatske odnose, kao i obostrane zajedničke međunarodne odnose.

Prilikom ovog susreta bilo je riječi o nastavku saradnje na svim poljima, počev od privrede i turističkih kontakata, pa do saradnje u oblasti nauke, obrazovanja i kulture.

-Zajednički interes nam je prosperitet i održivi mir i stabilnost u regionu kao i ekonomsko blagostanje na ovim prostorima. Ono što nas povezuje je zajedničko prijateljstvo u izgradnji državnosti Bosne i Hercegovine i svakako Republike Kosovo- kazao je Ajnadžić i istakao zahvalnost Albancima koji su učestvovali u odbrani i jačanju državnosti Bosne i Hercegovine, te da istovremeno želimo poštovanje Albanaca sa Kosova prema Bosancima i Hercegovcima koji su pomagali stvaranje državnosti Kosova.