Predstavnici Češke razvojne agencije u posjeti Općini Centar

Predstavnici Češke razvojne agencije David Kopic i Andrej Stojkovič posjetili su 3. septembra 2014. godine Općinu Centar Sarajevo, gdje su im domaćini bili savjetnici općinskog načelnika Tarik Hadžiomerović i Muamer Hodžić.
Predstavnici Češke razvojne agencije u posjeti Općini Centar

 Cilj posjete je bio da se gosti iz Češke upoznaju o mogućnostima i kapacitetima središnje sarajevske općine za pripremu projekata sa kojima bi se apliciralo prema IPA fondovima Evropske Unije. Uz to, Češka razvojna agencija će osim Općini Centar, pružiti podršku i ostalim gradskim općinama te Gradu Sarajevo u vidu opreme i edukacije kadrova. Akcenat će biti prije svega na projektima razvoja turizma i podržavanja malog poduzetništva.

-Nakon što nekoliko uposlenika Općine Centar završe obuku koju će provesti Češka razvojna agencija, imat ćemo kadrove koji će biti osposobljeni za pripremu projekata kojima bi se apliciralo prema IPA i ostalim evropskim fondovima. Osim toga, izrazili su spremnost da nam doniraju i odgovarajuću informatičku opremu- kazao je Tarik Hadžiomerović.

Sastanku su prisustvovali i članovi općinskog tima koji će ubuduće raditi na tom projektu.

20.05.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
U toku radovi na uređenju Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
20.05.2024.
Općina Centar Sarajevo pridružuje se naporima UN Women u podizanju svijesti o rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena
UN Women BiH i Općina Centar potpisali Memorandum o razumijevanju
17.05.2024.
NA SCENI CENTRA KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Predstava „Međuigre 0-24“ i koncert Muzičke radionice „Note“
Više vijesti