Općina Centar donirala 10.000 KM Srednjoj medicinskoj školi

Općina Centar, iako oblast obrazovanja nije u njenoj nadležnosti, godinama izdvaja značajna budžetska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa.
Općina Centar donirala 10.000 KM Srednjoj medicinskoj školi

 Stvaranju kvalitetnijih uslova za obrazovanje mladih Općina Centar, uz ostale vidove podrške, doprinosi i stalnim ulaganjem u izgradnju, sanaciju i opremanje školskih objekata.

Ta praksa nastavljena je i u ovoj školskoj godini, pa je tako načelnik Općine Centar Dževad Bećirević 5. septembra 2014. godine u prostorijama sarajevske Srednje medicinske škole potpisao sa direktoricom škole Sabinom Kacila protokol o donaciji 10.000 KM koje je Općina Centar izdvojila ovoj obrazovnoj ustanovi. Donirani novac će biti utrošen za nabavku opreme za tjelesni i zdravstveni odgoj, te nabavku opreme za četiri učionice i četiri CD playera.

Prema riječima direktorice Kacila, sredstva koja im je Općina Centar darovala izuzetno su značajna za Srednju medicinsku školu.

-U našoj školi imamo četiri zanimanja i spadamo u grupu specifičnih škola. S obzirom na to da imamo praksu za sva ta zanimanja, nabavkom opreme moći ćemo đacima pružiti kvalitetnije obrazovanje- istakla je direktorica Kacila.

Potpisivanju protokola prisustvovala je i pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero.  

20.05.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
U toku radovi na uređenju Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
20.05.2024.
Općina Centar Sarajevo pridružuje se naporima UN Women u podizanju svijesti o rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena
UN Women BiH i Općina Centar potpisali Memorandum o razumijevanju
17.05.2024.
NA SCENI CENTRA KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Predstava „Međuigre 0-24“ i koncert Muzičke radionice „Note“
Više vijesti