Predstava Putujućeg pozorišta u dvorištu škole ''Musa Ćazim Ćatić''

U dvorištu Osnovne škole ''Musa Ćazim Ćatić'' (Čekaluša 53) 9. septembra 2014. godine za učenike prvih i drugih razreda ove škole članovi pozorišne grupe ''Putujuće pozorište'' Emir Fejzić i Adnan Boro odigrali su predstavu pod nazivom ''Super vitaminko''.
Predstava Putujućeg pozorišta u dvorištu škole ''Musa Ćazim Ćatić''

-Zahvaljujući dobroj saradnji Savjeta Mjesne zajednice ''Džidžikovac-Koševo I'' i Uprave škole ''Musa Ćazim Ćatić'' organizovali smo dvije izvedbe u jutarnjim i popodnevnim satima za više od 160 učenika nižih razreda. Predstava u trajanju od jednog školskog časa govori o zaštiti čovjekove životne okoline, pa smo ocijenili da je to za djecu ovog uzrasta edukativna i primjerena tema. Zahvaljujemo se načelniku Dževadu Bećireviću i Općini Centar na dosadašnjoj uspješnoj saradnji, posebno što pokazuju posebnu vrstu brige za učenike i njihove škole– kazala je Indira Buljubašić, pomoćnica direktora OŠ ''Musa Ćazim Ćatić''.

 

O ideji za organizovanje pozorišne predstave za osnovce Nevenka Škavo, predsjednica Savjeta Mjesne zajednice ''Džidžikovac-Koševo I'' kazala je: –Naš savjet je Komisiji Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima predložio realizaciju ovog projekta koji je na našu veliku radost usvojen. Članovi Komisije su odobrili finansijsku podršku od 700 KM. Osnovni cilj projekta jeste da najmlađim školarcima približimo pozorišnu umjetnost, posebno što većina djece danas nema  mogućnost odlaska u pozorište. Također želimo da najmlađima, kroz zabavu, ukažemo na važnost očuvanja životne sredine i ličnog zdravlja-.

 

Osim pomenute predstave, Savjet MZ ''Džidžikovac-Koševo I'' također planira projekt ''Slikanje na foliji'' koji će za deset nezaposlenih žena biti organizovan u prostorijama pomenute mjesne zajednice, za što je Komisija za mjesne zajednice i saradnju sa drugim općinama i gradovima odobrila 900 KM.