Donacija Domu za zbrinjavanje osoba sa invaliditetom na Nahorevu

U četvrtak, 11. septembra 2014. godine u prostorijama ''Doma za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba'' na Nahorevu (Nahorevska 195) upriličeno je potpisivanje protokola o realizaciji granta u iznosu od 30.000 KM koje je Općina Centar iz svog budžeta izdvojila ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Donacija Domu za zbrinjavanje osoba sa invaliditetom na Nahorevu

Protokol su potpisali Dževad Bećirević, načelnik Općine i Nafa Dizdarević, direktorica Doma na Nahorevu.

 

Nakon potpisivanja protokola direktorica Doma je, uz riječi zahvalnosti, kazala da će taj novac biti iskorišten za adaptaciju odjela na kojem borave osobe oboljele od demencije. Naglasivši da to nije prva donacija koju je Općina Centar obezbijedila za poboljšanje uslova boravka štićenika u Domu, Dizdarević je dodala: -Prošle godine je Općina Centar finansijski podržala naš projekt prekogranične saradnje zahvaljujući kojem smo stekli dragocjena iskustva u radu sa bolesnim osobama. Također zahvaljujući ovoj saradnji, uskoro iz Njemačke očekujemo donaciju 30 posebnih kreveta za smještaj nepokretnih osoba–.

 

Načelnik Dževad Bećirević je ovom prilikom rekao da je Općina Centar uvijek  nalazila za shodno da finansijski pomogne društveno odgovornim institucijama, a posebno onima koje se bave zbrinjavanjem bolesnih i starih osoba. –Također smo u ovogodišnjem budžetu planirali iznos od 200.000 KM za prvu fazu radova na rekonstrukciji prostorija u Titovoj 12 gdje će biti općinski Centar za zdravo starenje. Kada otvorimo Centar to će biti jedno od najreprezentativnijih mjesta gdje će se starije osobe moći družiti i osjećati korisnim– kazao je Bećirević.

 

Potpisivanju protokola je također prisustvovao i Osmo Babić, pomoćnik načelnika za rad i socijalna pitanja Općine Centar.

 

Osoblje Doma za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba na Nahorevu vodi brigu o 230 štićenika iz cijele BiH od kojih su 90% psihički bolesne osobe.

20.05.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
U toku radovi na uređenju Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
20.05.2024.
Općina Centar Sarajevo pridružuje se naporima UN Women u podizanju svijesti o rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena
UN Women BiH i Općina Centar potpisali Memorandum o razumijevanju
17.05.2024.
NA SCENI CENTRA KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Predstava „Međuigre 0-24“ i koncert Muzičke radionice „Note“
Više vijesti