Uskoro započinje edukacija kako pristupiti IPA i drugim fondovima

Češka razvojna agencija obezbijedila je 110 hiljada maraka za nabavku opreme i edukaciju uposlenika četiri gradske općine i Grada Sarajeva.
Uskoro započinje edukacija kako pristupiti IPA i drugim fondovima

 

Nakon što završe neophodnu edukaciju timovi uposlenika steći će sva potrebna znanja za apliciranje projektima prema sredstvima iz IPA ali i drugih fondova. Tim povodom, u prostorijama Gradske uprave 12. septembra 2014. godine predstavnici četiri gradske općine, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i ambasador Republike Češke u našoj zemlji Tomáš Szunyg potpisali su memorandum kojim je i zvanično započela realizacija navedenog projekta. U ime Općine Centar memorandum je potpisao načelnik Dževad Bećirević.

 

Ambasador Szunyg je naglasio da Republika Češka na ovaj način želi pomoći kako bi se realizovalo što više projekata u Sarajevu.

 

-Želimo da pomognemo, ali i prenesemo naša iskustva na putu prema Europskoj uniji. Kada završe edukaciju, timovi uposlenika Grada Sarajeva i općina znat će kako da apliciraju prema sredstvima iz IPA i drugih fondova, što je veoma značajno- kazao je Szunyg.