Za osnovce odigrana lutkarska predstava ''Titiz i Džomet''

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, na sceni Centra za kulturu Sarajevo (Jelića 1) 16. septembra 2014. godine članovi umjetničke grupe ''Satya'' odigrali su za učenike od drugog do četvrtog razreda Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ lutkarsku predstavu ''Titiz i Džomet''.
Za osnovce odigrana lutkarska predstava ''Titiz i Džomet''

Ovaj dramski komad je obrada pet narodnih pripovijetki: ''Bostandžijina kći'', ''Pravedna presuda'', ''Šta ko čini, sve sebi čini'', ''Bog je stvorio dobro'' i ''Titiz i Džomet''.

 

Predstavu u trajanju 45 minuta, koja je namijenjena djeci predškolskog i školskog uzrasta, u dramskoj obradi Mirsada Bećirbašića, režirala je Mirela Trepanić. Lutke za predstavu su dizajnirali i izradili Alisa Čajić i Mario Drmać. Predstava govori o putovanju dva najbolja prijatelja - Titizu (škrtici) i Džometu (darežljivom). Ivana Vojinović glumi lik Titiza i Princeze, a Adis Omerović Džometa i Đavola.

 

Općina Centar je podržala ovaj projekt sa 2.500 KM. Osim učenika škole ''Musa Ćazim Ćatić'' predstavu su pogledali učenici osnovnih škola ''Safvet-beg Bašagić'' i ''Alija Nametak''. Planirano je da do kraja ove godine predstavu ''Titiz i Džomet'' pogledaju učenici iz još tri osnovne škole sa područja općine Centar.