Općina Centar izdvojila još 20.000 KM za obnovu Olimpijskog muzeja

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar izdvojen je iznos od 20.000 KM kao pomoć za obnovu u ratu uništene zgrade Olimpijskog muzeja u Petrarkijinoj ulici.
Općina Centar izdvojila još 20.000 KM za obnovu Olimpijskog muzeja

Tim povodom su 17. septembra 2014. godine Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar i Edin Numankadić, direktor Muzeja potpisali protokol o realizaciji pomenutih sredstava.

 

Zahvalivši se na ovoj donaciji načelniku Bećireviću i Općini Centar akademski slikar i direktor Olimpijskog muzeja u Sarajevu Edin Edo Numankadić je ovom prilikom kazao da je Općina Centar prva institucija u Sarajevu koja je posljednje četiri godine finansijski pomogla rad Muzeja. Središnja sarajevska općina je prošle godine izdvojila iznos od 5.000 KM koje su iskorištene za sanaciju devastiranog krova zgrade Olimpijskog muzeja koja je uništena granatiranjem u aprilu 1992. godine.  

 

-Za kompletnu rekonstrukciju je potrebno oko milion konvertibilnih maraka. Nadamo se da ćemo uz pomoć nekih državnih institucija i stranih organizacija uspjeti privesti obnovu tog veličanstvenog objekta kraju- rekao je Numankadić.

20.05.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
U toku radovi na uređenju Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
20.05.2024.
Općina Centar Sarajevo pridružuje se naporima UN Women u podizanju svijesti o rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena
UN Women BiH i Općina Centar potpisali Memorandum o razumijevanju
17.05.2024.
NA SCENI CENTRA KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Predstava „Međuigre 0-24“ i koncert Muzičke radionice „Note“
Više vijesti