Djeci iz Doma Bjelave uručena sportska oprema

U prostorijama KJU ''Dom za djecu bez roditeljskog staranja’'' na Bjelavama (Bjelave 52) 18. septembra 2014. godine za 16 djece iz ovog doma koja treniraju u Karate klubu ''Perfekt'' upriličena je podjela kimono odjela.
Djeci iz Doma Bjelave uručena sportska oprema

 Ova donacija je osigurana zahvaljujući inicijativi Mersihe Delalić, sekretara Mjesne zajednice ''Bardakčije''. Savjet ove MZ je prihvatio taj prijedlog i uputio ga Komisiji Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima, koja je za tu namjenu odobrila 1.000 KM iz općinskog budžeta.

Trener Karate kluba ''Perfekt'' i profesor tjelesnog odgoja Armin Topalović je kazao da u ovom klubu koji ima 300 članova, besplatno treniraju štićenici Doma na Bjelavama i djeca iz šehidskih i porodica poginulih boraca, socijalno ugroženih porodica te djeca RVI. –Štićenici Dječijeg doma Bjelave su posljednjih godinu dana, koliko pohađaju časove karatea, pokazala veliki napredak i u fizičkom i psihičkom smislu. Zahvaljujem se predstavnicima Mjesne zajednice ''Bardakčije'' na ovoj donaciji koja će djeci mnogo značiti. Također hvala Općini Centar koja je, od tri gradske općine na kojima djeluje Karate klub ''Perfekt'', najviše podržala naše napore da se što više djece bavi ovom sportom- dodao je Topalović.   

Saudin Đurđević, direktor Doma na Bjelavama je ovom prilikom rekao: –Rado smo prihvatili ponudu da naša djeca iz Doma treniraju u ovom klubu, posebno što se radi o sportu koji razvija i tijelo i duh. Djeca su jako zadovoljna treninzima, što je nama posebno drago. Mi u Domu vodimo brigu o 93 djece koja mogu po zakonu boraviti u domu do punoljetstva, a planiramo pokrenuti projekt kako bi se obezbijedio privremeni smještaj za štićenike naše ustanove do njihovog potpunog osamostaljenja–.

Uručivanju sportske opreme djeci iz Doma na Bjelavama prisustvovali su i predstavnici Savjeta MZ ''Bardakčije'' i Komisije Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima.