Općina Centar donirala 30.000 KM Ilidži za sanaciju šteta od poplava

Delegacija Općine Centar predvođena predsjedavajućim Općinskog vijeća Nedžadom Ajnadžićem, a u kojoj su još bili dopredsjedavajući Vijeća Slaven Kovačević i pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Vahid Bećirević posjetili su 19. septembra 2014. godinu Općinu Ilidža.
Općina Centar donirala 30.000 KM Ilidži za sanaciju šteta od poplava

Predstavnike središnje sarajevske općine ugostio je načelnik Ilidže Senaid Memić. Tom prilikom potpisan je protokol kojim je iz budžeta Općine Centar izdvojeno 30 hiljada maraka za pomoć u sanaciji šteta na području Ilidže koje su uzrokovane majskim poplavama.

 

Memić se zahvalio predstavnicima Općine Centar te kazao da su štete na području Ilidže procijenjene na skoro milion maraka.

 

-Značaj ove pomoći je višestruk. Ona prije svega dokazuje međusobnu saradnju i poštovanje, kao i solidarnost i spremnost da se u teškim situacijama pomogne. Općina Centar je uvidjela da imamo probleme i kroz sredstva koja nam je donirala pokazala da problem koji nam se desio nije samo naš, nego svih dobronamjernih. Općina Centar je po sredstvima i po onome što radi sigurno prva u Bosni i Hercegovini, naglasio je Memić.

 

Da podsjetimo, Općina Centar je za pomoć općinama i gradovima u BiH pogođenim majskim poplavama donirala pola miliona maraka.

20.05.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
U toku radovi na uređenju Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
20.05.2024.
Općina Centar Sarajevo pridružuje se naporima UN Women u podizanju svijesti o rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena
UN Women BiH i Općina Centar potpisali Memorandum o razumijevanju
17.05.2024.
NA SCENI CENTRA KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Predstava „Međuigre 0-24“ i koncert Muzičke radionice „Note“
Više vijesti