Općina Centar izdvojila 10.000 KM Zavodu za sportsku medicinu

U prostorijama Javne ustanove "Zavod za sportsku medicinu Kantona Sarajevo" (Patriotske lige 36) u srijedu, 24. septembra 2014. godine potpisan je protokol o realizaciji granta u iznosu od 10.000 KM koji je iz budžeta Općine Centar izdvojen toj zdravstvenoj ustanovi za ljekarske preglede sportista.
Općina Centar izdvojila 10.000 KM Zavodu za sportsku medicinu

 

U ime načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića potpisivanju protokola je prisustvovao njegov pomoćnik za rad, zdravstvo i socijalna pitanja Osmo Babić, koji je ovom prilikom izjavio:

 

-Već sutra ćemo prebaciti donirana sredstva na račun Zavoda. Izuzetno nam je drago što smo u mogućnosti da pomažemo drugim ustanovama s ciljem poboljšanja uslova života naših sugrađana iz cijelog Kantona Sarajevo, a posebno sa područja centralne gradske općine.

 

Nakon što je potpisao pomenuti protokol, direktor Zavoda za sportsku medicinu KS Amir Kreso je naglasio da je Općina Centar dugogodišnji donator ovoj zdravstvenoj ustanovi, te da će sredstva biti iskorištena za nabavku neophodnog materijala za laboratorijsko-biohemijske pretrage sportista, što najviše košta kod pregleda.

 

–Nabavkom reagensa poboljšat ćemo usluge pregleda i zdravstvenu zaštitu sportista, posebno sa područja općine Centar koji u Zavodu obavljaju specijalističke, preventivne, kontrolne i sistematske preglede. Inače, od registrovanih 20.000 sportista u našoj zdravstvenoj ustanovi njih 10.000 svake godine redovno obavljaju preglede u Zavodu za sportsku medicinu KS- kazao je Kreso.