Počela obuka članova biračkih odbora

S obzirom da su u toku aktivnosti za provedbu Općih izbora u Bosni i Hercegovini, zakazanih za 12. oktobar 2014. godine, Općinska izborna komisija Centar Sarajevo obavještava da je 22. septembra 2014. godine u 16,30 sati u velikoj sali Općine Centar Sarajevo, Ulica Miss Irby broj 1, otpočela sa edukacijom za 900 članova biračkih odbora.

Edukacija članova biračkih odbora obavljat će se radnim danima u poslijepodnevnim satima, od 16,30 sati, kao i subotom i nedjeljom u više termina, prema utvrđenom rasporedu.

Komisija je ocijenila da je odziv pozvanih članova biračkih odbora na edukaciju  zadovoljavajući.

                                

Zavisno od daljeg odziva na edukaciju i uspješnosti rezultata testiranja članova biračkih odbora Komisija će ocijeniti da li su potrebni dodatni termini za edukaciju članova biračkih odbora, a sve u cilju što uspješnijeg provođenja Općih izbora, zakazanih za 12. oktobar 2014. godine.


Nakon završene edukacije i testiranja članova biračkih odbora Komisija će informirati javnost da li i koliko ima članova biračkih odbora koji nisu zadovoljili propisane uvjete na testiranju.

 

O ovim i ostalim aktivnostima Općinska izborna komisija Centar Sarajevo informirat će i Centralnu izbornu komisiju BiH.

20.05.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
U toku radovi na uređenju Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
20.05.2024.
Općina Centar Sarajevo pridružuje se naporima UN Women u podizanju svijesti o rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena
UN Women BiH i Općina Centar potpisali Memorandum o razumijevanju
17.05.2024.
NA SCENI CENTRA KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Predstava „Međuigre 0-24“ i koncert Muzičke radionice „Note“
Više vijesti