Općina Centar donirala terensko vozilo Prvoj policijskoj upravi

Ispred prostorija Prve policijske uprave na Marijin Dvoru (Augusta Brauna 5) 29. septembra 2014. godine načelnik Općine Centar Dževad Bećirević uručio je ministru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nerminu Pećancu ključeve terenskog vozila Toyota RAV4.
Općina Centar donirala terensko vozilo Prvoj policijskoj upravi

Vozilo je nabavljeno za potrebe Prve policijske uprave za šta je iz budžeta Općine Centar izdvojeno 57.900 maraka.

 

Prema riječima načelnika Bećirevića, Općina Centar godinama pomaže rad Prve PU, a donacija vozila je nastavak dobre saradnje.

 

-Mi svake godine izdvajamo sredstva za opremanje jedinica policije, poboljšanje uslova njihovog rada i slično. Sada se javila potreba za jednim terenskim vozilom jer općina Centar ima i brdsko-planinski predio i prema Trebeviću i prema Bukoviku, pa je u zimskim uslovima neophodno jedno ovakvo terensko vozilo. Nadam se da će ono zadovoljiti sve potrebe Prve policijske uprave i da će im dobro služiti- istakao je Bećirević.

 

Ministar Pećanac je zahvalio načelniku Općine Centar na vrijednoj donaciji i dodao da se na ovaj način podiže stepen bezbjednosti u Kantonu Sarajevo.

 

-Svi načelnici općina imaju poseban odnos prema pitanju bezbjednosti odnosno prema Upravi policije i često su donatori. Naše potrebe u Ministarstvu unutrašnjih poslova za ovakvim vozilima su velike i ovo je vrijedna donacija na kojoj smo posebno zahvalni- naglasio je Pećanac.

 

Primopredaji vozila prisustvovao je i Vahid Bećirević, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Općine Centar.