Asfaltiranje dijela Ulice Midhata Karića Mitketa

U naselju ''Vrtovi sunca'' na Breki u toku su radovi na uređenju neasfaltiranog dijela Ulice Midhata Karića Mitketa, koji su započeti 18. septembra 2014. godine. Projekt finansira Općina Centar sa 20.000 KM.
Asfaltiranje dijela Ulice Midhata Karića Mitketa

Na dijelu ove saobraćajnice između brojeva 13 i 16, a koja pripada Mjesnoj zajednici ''Breka-Koševo II'', radnici građevinske firme ''Sarajevoputevi'' su prvo uklonili šiblje i okolne grmove koji su prekrivali pristupni put. Nakon uređenja tla nasuli su novi tamponski sloj preko kojeg će biti postavljen asfalt. Za adekvatan odvod oborinskih voda ugradili su drenažne cijevi koje su potom priključili na gradsku odvodnu mrežu. Ukoliko dozvole vremenske prilike, asfaltiranje će biti završeno tokom ove sedmice. Za nadzor projekta zadužena je firma ''Coning'' d.o.o. Sarajevo.

 

Planirano je da, nakon okončanja ovih radova, započne izgradnja stepeništa u Ulici Behar (Mjesna zajednica ''Bardakčije'') kao i asfaltiranje lokalnog puta koji povezuje naselja Čavljak i Dubravica (Mjesna zajednica ''Hrastovi-Mrkovići''). Za asfaltiranje te  saobraćajnice Općina Centar je obezbijedila u svom budžetu 59.500 KM.

20.05.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
U toku radovi na uređenju Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
20.05.2024.
Općina Centar Sarajevo pridružuje se naporima UN Women u podizanju svijesti o rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena
UN Women BiH i Općina Centar potpisali Memorandum o razumijevanju
17.05.2024.
NA SCENI CENTRA KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Predstava „Međuigre 0-24“ i koncert Muzičke radionice „Note“
Više vijesti