Uklonjena opasnost od daljnjeg obrušavanja zemlje na Mejtašu

U petak, 26. septembra 2014. godine okončani su radovi na postavljanju čeličnih oplata kako bi se spriječilo daljnje obrušavanje zemlje iza stambenog objekta u Ulici Kevrin potok 10 (Mjesna zajednica ''Mejtaš-Bjelave'').
Uklonjena opasnost od daljnjeg obrušavanja zemlje na Mejtašu

Naime, u noći između 23. i 24. septembra građani su prijavili da je došlo do obrušavanja potpornog zida na toj lokaciji. Urbanističko-građevinski inspektor Općine Centar Mirza Islambegović je zajedno sa predstavnikom Civilne zaštite odmah obišao pomenutu lokaciju gdje je konstatovao da se radi o obrušavanju dijela postojećeg zida u dužini od šest metara i visine od 3,5 metara. Tokom uviđaja nisu primijećena oštećenja na stambenim objektima u ulicama Kevrin potok i Sepetarevac.

 

Urbanističko-građevinski inspektor je odmah izdao nalog za hitnu intervenciju građevinskoj firmi ''Bosman'' sa kojom Općina Centar ima potpisan Okvirni sporazum o uslugama angažovanja mašinskih sredstava i fizičke radne snage prilikom uklanjanja ili rušenja bespravno postavljenih i izgrađenih objekata, kao i ruševnih objekata. Djelatnici pomenute građevinske firme su uklonili urušeni materijal, a zatim postavili čelične oplate kako bi se spriječilo daljnje obrušavanje zemlje, čime je otklonjena potencijalna opasnost za stanare i okolne stambene objekte. 

20.05.2024.
IZ BUDŽETA IZDVOJENO 527.145 KM
U toku radovi na uređenju Trga Karla Paržika na Marijin dvoru
20.05.2024.
Općina Centar Sarajevo pridružuje se naporima UN Women u podizanju svijesti o rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena
UN Women BiH i Općina Centar potpisali Memorandum o razumijevanju
17.05.2024.
NA SCENI CENTRA KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Predstava „Međuigre 0-24“ i koncert Muzičke radionice „Note“
Više vijesti