Tradicionalni prijem u Općini Centar za porodice šehida

U povodu predstojećeg Kurban-bajrama upriličen je u Općini Centar 2. oktobra 2014. godine tradicionalni prijem za članove 20 porodica šehida.
Tradicionalni prijem u Općini Centar za porodice šehida

Prijemu su prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić i dopredsjedavajući Vijeća Slaven Kovačević, a u ime načelnika Dževada Bećirevića njegov savjetnik Mustafa Resić. Ovom prilikom članovima porodica su uručene simbolične novčane donacije Općine.

Zaželjevši dobrodošlicu i uputivši čestitke članovima šehidskih porodica u povodu Kurban-bajrama, predsjedavajući Ajnadžić je kazao da načelnik Dževad Bećirević ima punu podršku zakonodavne vlasti Općine Centar u ovim aktivnostima.

-Želimo i više pomoći, ali ovo je realno i onoliko koliko možemo. U narednim godinama nadamo se da će koverata biti više, ali i da će one biti veće, naglasio je Ajnadžić.

Savjetnik Resić je, uz čestitke za predstojeći vjerski praznik, kazao da je ovo prilika da se sjetimo onih koji su dali život za odbranu Bosne i Hercegovine.

 

Na kraju druženja članovima šehidskih porodica uručene su simbolične jednokratne donacije Općine u iznosu od po 100 KM. Tu vrstu pomoći dobili su: Hajra Arapović, Ramiza Begić, Senada Begić-Ferizi, Nezira Gacka, Safija Gljiva, Rukija Habul, Amela Kruščica, Indira Kušmić, Mehdi Krasnić, Šaban Kurtagić, Devla Leventa, Admir Merđan, Raba Numanović, Satka Preljević, Munira Salčin, Nura Salihić, Rasema Salihović, Eldara Sulejmanović, Mulka Zoronjić, Džemal Zukobašić.

 

Prijemu su prisustvovali i pomoćnici načelnika za boračko-invalidsku zaštitu i za privredu i finansije Đulaga Hamza i Fahrudin Kurtović, predsjednica općinskog Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Ramiza Šejto te predsjednik Udruženja nosilaca ''Zlatnog ljiljana'' i ''Zlatne policijske značke'' općine Centar Zijad Škamo.