Redovno održavanje saobraćajnica u Centru

U sklopu redovnog održavanja saobraćajnica na području općine Centar okončano je ove jeseni nekoliko projekata sanacije oštećenja na kolovozu i pješačkim stazama, te postavljanje saobraćajne signalizacije, za koje je iz budžeta Općine Centar izdvojeno gotovo 34.000 KM.
Redovno održavanje saobraćajnica u Centru

 

Na osnovu ugovora o izvođenju radova na redovnom održavanju ulica na Centru, radnici građevinske firme ''Grakop'' iz Kiseljaka su na području mjesne zajednice ''Ciglane-Gorica'' izvršili sanaciju ploča na pješačkoj komunikaciji u Ulici Avde Hume 7-15, a u toj ulici su također postavili nove linijske rešetke za odvod oborinskih voda. Na raskrsnici ulica Antuna Hangija i Dajanli Ibrahim-bega na Ciglanama postavili su novu saobraćajnu signalizaciju.

 

 

Na području mjesne zajednice ''Betanija-Šip'' u Ulici Kromolj urađena je sanacija oštećenja na kolovozu. U istoj ulici preko puta broja 146 radnici ''Grakopa'' su u postojeći kanal za odvod oborinskih voda postavili cijev koju su spojili na dva revizoiona okna, čime se sprečava izlijevanje vode na saobraćajnicu što je posebno u zimskim mjesecima predstavljalo veliki problem svim učesnicima u saobraćaju. Osim ovih radova, uklonili su duž lokalnog puta Kromolj-Nahorevo samoniklo šiblje i drugo rastinje zbog kojeg se saobraćaj odvijao otežano.

 

Za izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i redovno održavanje lokalnih cesta u 2014. godini, u budžetu Općine Centar za ovu godinu je planirano 1.950.000 KM, a za nekategorisane ceste 800.000 KM.