Pet boračkih porodica dobilo stanove u Vogošći

Predstavnici firme BOOC (čiji su osnivači boračka udruženja općine Centar) potpisali su 3. oktobra 2014. godine ugovore o dodjeli pet stambenih jedinica na trajno korištenje za pet porodica pripadnika boračke populacije iz općine Centar.
Pet boračkih porodica dobilo stanove u Vogošći

Navedene stambene jedinice nalaze se u Vogošći u novoizgrađenom objektu u Igmanskoj ulici. Potpisivanju ugovora o dodjeli stanova prisustvovao je načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, predsjedavajući Vijeća Nedžad Ajnadžić, većina vijećnika OV Centar, načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, te pripadnici boračkih udruženja i organizacija.

 

-Pred veliki praznik Kurban-bajram uručujemo porodicama boraca ključeve stanova. BOOC je privredno društvo u kojem radi stotinu pripadnika boračke populacije. Naša firma pomaže boračkoj populaciji i naši rezultati ne bi bili ovakvi da nije bilo načelnika Bećirevića i Općinskog vijeća. U narednom periodu planiramo uposliti i više boraca i rješavati što više problema boračke populacije, naglasio je Enver Krluć, predsjednik Skupštine BOOC d.o.o.

 

Načelnik Bećirević je čestitao porodicama koje su danas riješile jedno od najvažnijih egzistencijalnih pitanja. -Čestitam i firmi BOOC koja je realizovala ovaj projekt. Podržat ćemo da se u firmi BOOC zaposli i veći broj boraca i sve njihove projekte koji su usmjereni ka pomaganju boračkoj populaciji, kazao je načelnik Bećirević.

 

Edin Smajić, načelnik Općine Vogošća čestitao je BOOC-u i Općini Centar. -Naši borci su nas u proteklom ratu neizmjerno zadužili i mi im to nikad nećemo moći vratiti. Ovo što radi firma BOOC i Općina Centar koja je primjer dobre prakse, zaista je fascinantno. Drago nam je što nam je prvi komšija Općina Centar, istakao je Smajić.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je kazao da ovakvi projekti uvijek imaju podršku Općinskog vijeća. -Sistem nove vrijednosti kao ovaj danas potreban nam je i u ekonomskom i socijalnom i patriotskom smislu. Oni koji su doprinijeli ovom i sličnim projektima zaslužuju veliko poštovanje, rekao je Ajnadžić.

 

Dino Sirćo jedan je od članova boračkih porodica koje su danas dobile stan. Kako je kazao, do sada je sa osmočlanom porodicom živio kod majke. -Sada imam jedan problem manje u životu. Na stan sam čekao 18 godina. Živio sam u neuslovnom stanu, a sada će moja osmočlana porodica imati kvalitetne uslove za život i osjećam se predivno- kazao je Sirćo.

 

Stanove u Vogošći dobili su: Dino Sirćo, Suzana Lukić, Elvedin Kominlija, Zaim Voloder i Ramiza Hožbo.