Besplatna ljetna škola tenisa za osnovce

Tokom ljetnog raspusta, Općina Centar je i ove godine u saradnji sa Javnom ustanovom ''Centar za sport i rekreaciju'', osim Ljetnog nogometnog kampa, organizovala i besplatnu školu tenisa za učenike svih uzrasta koji pohađaju osnovne škole na području središnje sarajevske općine.
Besplatna ljetna škola tenisa za osnovce

 Besplatna škola tenisa, koja se održava na teniskim terenima na Koševu, počela je 15. juna i trajat će do 30. jula 2015. godine. Za realizaciju ovog projekta općina Centar je izdvojila 6.000 KM.

Besplatne časove tenisa trenutno pohađaju 54 djevojčice i dječaka. Od prijavljenih učenika formirano je pet grupa po uzrastu, a svaka grupa trenira tri puta sedmično po jedan sat.

Rukovodilac projekta Adis Mušanović iz ''Centra za sport i rekreaciju'' je naglasio da ova dodatna sportska aktivnost znači mnogo za osnovce.

-Besplatna škola tenisa je u potpunosti opravdala svoju svrhu. Učenicima je pružena prilika da nauče osnovne vještine bijelog sporta. I pored visokih temperatura zraka djeca sa oduševljenjem dolaze na treninge, a mi smo prezadovoljni rezultatima koje postižu- rekao je Mušanović.