Obavještenja

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
Obavještavamo javnost da je preliminarna lista kandidata za općinske stipendije, proširena spiskom sa podacima 309 učenika, koji ispunjavaju uslove javnog poziva, ali zbog nedostatka finansijskih sredstava nisu bili prvobitno uvršteni na rang listu.
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u realizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, započela je besplatna škola odbojke.
05.03.2024.
BESPLATNE ŠKOLE I KURSEVI U CKM
U toku je upis u školu digitalnih inovacija
U Javnoj ustanovi „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ u toku je otvorena prijava za upis u besplatnu školu digitalnih inovacija za mlade. Škola je namijenjena mladima životne dobi između 13 i 18 godina.
19.02.2024.
JAVNA USTANOVA „CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU“
Javni poziv za ostvarivanje prava na finansiranje trenažnog procesa
Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, čiji je osnivač i finansijer Općine Centar, objavila je javni poziv za ostvarivanje prava na finansiranje i sufinansiranje trenažnog procesa u prostorno – infrastrukturnim objektima JU „Centar za sport i rekreaciju“. Pravo prijave imaju vrhunski i perspektivni sportisti, sportski klubovi i škole sporta, te sportske organizacije od javnog interesa za Općinu Centar Sarajevo.
13.02.2024.
FINANSIJSKA PODRŠKA BORAČKOJ POPULACIJI
Poziv boračkim udruženjima za dostavu projekata
Općina Centar Sarajevo raspisala je javni poziv boračkim udruženjima za dostavu prijedloga projekata koji će biti finansirani sredstvima općinskog budžeta za 2024. godinu.
13.02.2024.
OPĆINA CENTAR OBEZBIJEDILA 32.000 KM
Besplatan prijevoz za učenike sa invaliditetom i njihove pratioce
U Nacrtu budžeta Općine Centar za 2024. godinu obezbijeđen je iznos od 32.000 KM za prijevoz učenika sa invaliditetom i njihove pratioce.
06.02.2024.
CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU
Počeo sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta
Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti primaran u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i ove godine nastavlja realizaciju sportsko animacijskog programa za djecu predškolskog uzrasta.
31.01.2024.
OBAVIJEST ZA RODITELJE
Prvi upisni rok za prvačiće traje do 29. februara
Zakonom o osnovnom odgoju i obrazovanju Kantona Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo", broj 33/21) definisano je da se upis u redovnu školu obavlja u februaru, a u izuzetno opravdanim slučajevima i u augustu.
30.01.2024.
UZ FINANSIJSKU PODRŠKU OPĆINE CENTAR
Započinje novi ciklus sportskih projekata u FIS-u
U prostorijama Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ (Mis Irbina 10), a pod pokroviteljstvom Općine Centar koja je i osnivač ove javne ustanove, započinje novi ciklus besplatnih sportskih projekata za djecu, mlade, odrasle i osobe treće životne dobi.
16.01.2024.
JAVNA USTANOVA „CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU“
Počela besplatna škola fudbala za učenike
U nastojanju da se učenicima osnovnih škola omogući učešće u što raznovrsnijim sportskim aktivnostima, tokom raspusta, pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u realizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, započela je besplatna škola fudbala za učenike od prvog do devetog razreda osnovnih škola sa područja Centra.
08.01.2024.
JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ U 2024. GODINI
Poziv boračkoj populaciji za ostvarivanje prava
Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu je na web stranici Općine Centar i na oglasnim pločama u svim mjesnim zajednicama objavila javni poziv boračkoj populaciji za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć tokom 2024. godine.
14.12.2023.
KUPOVINA REPROMATERIJALA PROLJETNE, JESENJE SJETVE I VOĆARSKIH SADNICA
Objavljen javni poziv za dodjelu novčanih poticaja poljoprivrednim proizvođačima
U okviru projekta podrške poljoprivrednim proizvođačima Služba za privredu i poslovne prostore objavila je javni poziv za predaju zahtjeva i finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima za dodjelu novčanih poticaja za kupovinu repromaterijala proljetne, jesenje sjetve i voćarskih sadnica.
14.12.2023.
DVOSTRUKO VEĆE STIPENDIJE ZA SREDNJOŠKOLCE I STUDENTE
Objavljen konkurs za stipendiranje srednjoškolaca i studenata
Danas je u dnevnom listu Dnevni avaz i na web stranici Općine Centar objavljen konkurs za stipendiranje srednjoškolaca i studenata u školskoj/akademskoj 2023./2024. godini.
08.12.2023.
U KAMERNOM TEATRU 55
Besplatne predstave za građane treće životne dobi
U nastojanjima da osobama životne dobi preko 65 godina obezbijedi kvalitetniji život, Općina Centar godinama u kontinuitetu izdvaja finansijska sredstva za realizaciju projekata namijenjenih ovoj populaciji koja je nerijetko izložena društvenoj isključenosti.
07.12.2023.
DVOSTRUKO VEĆE STIPENDIJE ZA SREDNJOŠKOLCE I STUDENTE
Usvojen Pravilnik o stipendiranju učenika i studenata „Prof. dr. Husein Kulenović“
Na današnjoj 34. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Centar, a na prijedlog Općinskog načelnika Srđana Mandića i Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulture i sporta, usvojen je novi Pravilnik o stipendiranju učenika i studenata „Prof. dr. Husein Kulenović“.
06.12.2023.
OD 11. DECEMBRA 2023. DO 3. JANUARA 2024. GODINE
Javne rasprave o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2024. godinu
Općinsko vijeće Centar je na 33. redovnoj sjednici, održanoj 30. novembra 2023. godine, usvojilo Nacrt budžeta Općine Centar za 2024. godinu kao i Nacrt odluke o njegovom provođenju, koji su upućeni u javnu raspravu u trajanju od 20 radnih dana.
30.11.2023.
NOVI TERMINI TRENINGA
Besplatna rekreacija za osobe treće životne dobi
Iz Javne ustanove „Centar za sport i rekreaaciju“, a čiji je osnivač Općina Centar, obavještavaju građane i građanke da će se besplatni projekat pod nazivom „Rekreacija za osobe treće životne dobi“ realizirati u novim terminima od 4. decembra 2023. godine.
29.11.2023.
Pokrenute nove procedure javnih nabavki
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinskih službi pokrenuo dvije procedure javnih nabavki.
24.11.2023.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN SEDAM DANA
Novčani podsticaji farmerima općine Centar
Na web stranici Općine Centar i u dnevnom listu Oslobođenje objavljen je javni poziv o dodjeli novčanih podsticaja farmerima u cilju očuvanja postojećeg stočnog fonda.
24.11.2023.
U OPĆINSKOM BUDŽETU OBEZBIJEĐENO 120 HILJADA KM
Jednokratne novčane pomoći uplaćene za 41 porodilju iz Centra
U okviru projekta pomoći porodiljama iz Centra, nadležne općinske službe su okončale proceduru za mjesec oktobar uplatom finansijskih sredstava za 41 porodilju.