Obavještenja

27.10.2023.
INICIJATIVA VIJEĆA RODITELJA I AKTIVA DIREKTORA
Povećana novčana sredstva za školske užine
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas je zajedno sa pomoćnicama Lejlom Dizdarević i Amrom Hašimbegović Vučković posjetio Osnovnu školu „Alija Nametak“ gdje ih je ugostila direktorica škole Nerminka Hadžić.
27.10.2023.
PRIJAVE DO 31. OKTOBRA 2023. GODINE
Obuka sportskog penjanja za djecu „Visoki ciljevi Centra“
Općina Centar u saradnji sa Udruženjem za sport i rekreaciju „Challenge“ realizira projekat obuke sportskog penjanja pod nazivom „Visoki ciljevi Centra“ za djecu uzrasta od 7 do 12 godina sa područja ove lokalne zajednice.
25.10.2023.
NOVI PRAVILNICI ZA STIPENDIRANJE UČENIKA I STUDENATA
Prijedlog povećanja mjesečnih iznosa stipendija na 150 KM za učenike i 200 KM za studente
Služba za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport pripremila je dva nova prijedloga pravilnika za stipendiranje učenika i studenata sa ciljem povećanja pojedinačnih iznosa za stipendije učenika i studenata sa područja ove lokalne zajednice.
24.10.2023.
Nastavak pronatalitetne politike Općine Centar
Danas je u Općini Centar upriličeno druženje porodilja sa područja centralne gradske općine sa načelnikom Srđanom Mandićem na kojem je razgovarano o mjerama koje provodi ova lokalna zajednica kada je u pitanju pronatalitetna politika, ali i o mogućnostima povećanja visine jednokratnih novčanih pomoći za porodilje.
24.10.2023.
APEL GRAĐANIMA ZA STRPLJENJE I RAZUMIJEVANJE
Povećana gužva u šalter sali zbog objave javnog poziva za energetsku pomoć u FBiH
U šalter sali Općine Centar, kao i na protokolu za prijem podnesaka od jučer je znatno povećan broj zahtjeva za pružanje usluga, a zbog objavljenog javnog poziva Federalnog ministarstva rada i socijalne politike za kategorije energetski siromašnih domaćinstava.
23.10.2023.
JAVNI POZIV FEDERALNOG MINISTARSTVA RADA I SOCIJALNE POLITIKE ZA KATEGORIJE ENERGETSKI SIROMAŠNIH DOMAĆINSTAVA
Od danas počinju prijave na javni poziv za energetsku pomoć u FBiH
Obavještavamo sva zainteresirana fizička lica iz kategorije energetski siromašnih domaćinstava/kućanstava da je raspisan javni poziv za dodjelu sredstava s pozicije Tekućeg transfera drugim razinama vlasti i fondovima - Podrška Europske unije Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize.
16.10.2023.
„CENTAR U SRCU“
Foto konkurs za maturante osnovnih škola
Općina Centar u saradnji sa JU Centar kulture i mladih organizuje foto konkurs za učenike završnih razreda osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo.
10.10.2023.
ZAKON O MLADIMA
Stalni javni poziv za upis u spisak omladinskih udruženja
Služba Općine Centar za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport ranije je objavila stalni javni poziv omladinskim udruženjima koja imaju sjedište ili registrovan ured na području općine Centar da izvrše upis u spisak omladinskih udruženja Općine Centar.
06.10.2023.
RELOAD2 – DIJALOG ZA MLADE
Poziv za učešće u konsultacijama za mlade
Pozivaju se predstavnici/e omladinskih organizacija i organizacija koje se bave pitanjima mladih sa područja općine Centar Sarajevo, srednjoškolci/ke, studenti/ce, aktivisti/kinje i volonteri/ke u zajednici spremni za unapređenje kvalitete života lokalne zajednice da učestvuju u konsultacijama koje se organizuju u okviru platforme „Dijalog za mlade“.
15.09.2023.
HILFSWERK KUĆA PODRŠKE
Poziv za edukaciju budućih njegovatelja
Ustanova socijalne zaštite „Hilfswerk kuća podrške“ u saradnji sa „Hilfswerk International“ pokreće besplatnu edukaciju za njegovatelja po austrijskom programu prilagođenom Bosni i Hercegovini. Program obuke će započeti od 2. oktobra ove godine dok svi zainteresovani kandidati se mogu do 26. septembra prijaviti na sljedeće mail adrese: aleksandrapd@hwi.ba i kuca.podrske@hwi.ba ili na broj telefona: +38733 525 369 (kontakt osobe Azema Avdušinović i Lejla Brulić).
12.09.2023.
DRUŠTVO PČELARA KANTONA SARAJEVO
Besplatna edukacija mladih o pčelarstvu
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u okviru projekta „Moja pčela“, Udruženje „Društvo pčelara Kantona Sarajevo“ organizuje besplatnu edukaciju o pčelarstvu za mlade dobi od 15 do 30 godina.
12.09.2023.
CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU
Besplatan projekat „YOGA“ za građane
Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, čiji je osnivač Općina Centar Sarajevo, nastavlja sa besplatnim projektom „YOGA“ za sve građane sa područja ove lokalne zajednice.
07.09.2023.
CENTAR KULTURE I MLADIH
Kulturna dešavanja u mjesecu septembru
Mjesec septembar u Javnoj ustanovi „Centar kulture i mladih Općine Centar“ donosi raznovrstan i bogat umjetnički program za djecu, mlade i ostale građane, nastavak mnogobrojnih kurseva, radionica, škola koje se realiziraju tokom godine, kao i saradnju sa umjetnicima i kulturnim institucijama.
07.09.2023.
CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU
Raspored besplatnih sportskih projekata za mjesec septembar
Javna ustanova „Centar sa sport i rekreaciju“ čiji je osnivač Općina Centar, objavila je raspored besplatnih sportskih aktivnosti za mjesec septembar.
30.08.2023.
CENTAR KULTURE I MLADIH
Besplatna škola savremenog plesa
Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, organizuje besplatnu školu savremenog plesa.
24.08.2023.
PROJEKAT „NATURE FOR RECOVERY“
Javni poziv poljoprivrednicima i zanatlijama za plasman vlastitih proizvoda
Općina Centar Sarajevo objavila je danas javni poziv poljoprivrednicima upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registrovanim obrtnicima iz oblasti poljoprivrede i zanatstva sa područja Općine Centar.
22.08.2023.
IZDVOJENO 58.500 MARAKA
Općina Centar za 600 prvačića obezbijedila školski pribor i ruksake
Općina Centar kao društveno odgovorna lokalna zajednica u ovogodišnjem budžetu obezbijedila je finansijska sredstva u iznosu od 58.500 maraka za nabavku ruksaka i školskog pribora za prvačiće, a podjela je planirana početkom školske godine.
03.08.2023.
VAŽNO OBAVJEŠTENJE ZA GRAĐANE
Danas obustava saobraćaja u Ulici Kranjčevićeva
Zbog ugradnje završnog habaućeg sloja asfalta u ulici Kranjčevićeva od spoja sa ulicom Fra Anđela Zvizdovića do spoja sa ulicom Tešanjska danas je na snazi potpuna obustava saobraćaja u periodu od 8 do 16 sati.
25.07.2023.
GIMNASTIČKA DVORANA (FIS)
Besplatna škola gimnastike za mališane
Javna ustanova „Centar za sport rekreaciju“, čiji je osnivač Općina Centar, tokom ljeta je organizovala niz sportskih projekata za mališane, djevojčice, dječake pa i starije, kao i za osobe treće životne dobi. Jedan od tih projekata je i besplatna škola gimnastike za mališane koja se nastavlja i tokom ljetnog raspusta.
24.07.2023.
SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR
Izdato crveno upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura zraka
Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da je izdato crveno upozorenje na osnovu saopštenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda.