OPĆINA IZDVOJILA 30.000 KM

I naredne školske godine besplatna škola plivanja za osnovce iz Centra

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je ugovor sa direktorom Javnog preduzeća „Olimpijski bazen otoka“ d.o.o. Sarajevo Avdijom Hasanovićem za realizaciju škole plivanja za učenike četvrtih razreda osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo za školsku 2024/2025. godinu.

Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti jako značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo je i ove godine izdvojila 30.000 KM za realizaciju projekta kojim će biti obuhvaćeno oko 650 učenika.

Cilj projekta je da se učenicima omogući da uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja, savladaju i usavrše osnovne elemente plivanja. Besplatne časove plivanja pohađat će učenici četvrtih razreda iz svih osnovnih škola sa područja ove lokalne zajednice.

Projekat će se realizirati na Olimpijskom bazenu na Otoci, a prema utvrđenom operativnom planu realizacije projekta. Za učenike je obezbijeđen prevoz, a nakon aktivnosti na bazenu biće vraćeni do svojih škola. Realizacijom ovog projekta djeci u osnovnoj školi bi se omogućilo da imaju dio nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja u vodi, te na taj način bi bilo osigurano da djeca do završetka osnovnog obrazovanja nauče osnovne elemente plivanja.