Obavještenja

15.09.2023.
HILFSWERK KUĆA PODRŠKE
Poziv za edukaciju budućih njegovatelja
Ustanova socijalne zaštite „Hilfswerk kuća podrške“ u saradnji sa „Hilfswerk International“ pokreće besplatnu edukaciju za njegovatelja po austrijskom programu prilagođenom Bosni i Hercegovini. Program obuke će započeti od 2. oktobra ove godine dok svi zainteresovani kandidati se mogu do 26. septembra prijaviti na sljedeće mail adrese: aleksandrapd@hwi.ba i kuca.podrske@hwi.ba ili na broj telefona: +38733 525 369 (kontakt osobe Azema Avdušinović i Lejla Brulić).
12.09.2023.
DRUŠTVO PČELARA KANTONA SARAJEVO
Besplatna edukacija mladih o pčelarstvu
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u okviru projekta „Moja pčela“, Udruženje „Društvo pčelara Kantona Sarajevo“ organizuje besplatnu edukaciju o pčelarstvu za mlade dobi od 15 do 30 godina.
12.09.2023.
CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU
Besplatan projekat „YOGA“ za građane
Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, čiji je osnivač Općina Centar Sarajevo, nastavlja sa besplatnim projektom „YOGA“ za sve građane sa područja ove lokalne zajednice.
07.09.2023.
CENTAR KULTURE I MLADIH
Kulturna dešavanja u mjesecu septembru
Mjesec septembar u Javnoj ustanovi „Centar kulture i mladih Općine Centar“ donosi raznovrstan i bogat umjetnički program za djecu, mlade i ostale građane, nastavak mnogobrojnih kurseva, radionica, škola koje se realiziraju tokom godine, kao i saradnju sa umjetnicima i kulturnim institucijama.
07.09.2023.
CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU
Raspored besplatnih sportskih projekata za mjesec septembar
Javna ustanova „Centar sa sport i rekreaciju“ čiji je osnivač Općina Centar, objavila je raspored besplatnih sportskih aktivnosti za mjesec septembar.
30.08.2023.
CENTAR KULTURE I MLADIH
Besplatna škola savremenog plesa
Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, organizuje besplatnu školu savremenog plesa.
24.08.2023.
PROJEKAT „NATURE FOR RECOVERY“
Javni poziv poljoprivrednicima i zanatlijama za plasman vlastitih proizvoda
Općina Centar Sarajevo objavila je danas javni poziv poljoprivrednicima upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava i registrovanim obrtnicima iz oblasti poljoprivrede i zanatstva sa područja Općine Centar.
22.08.2023.
IZDVOJENO 58.500 MARAKA
Općina Centar za 600 prvačića obezbijedila školski pribor i ruksake
Općina Centar kao društveno odgovorna lokalna zajednica u ovogodišnjem budžetu obezbijedila je finansijska sredstva u iznosu od 58.500 maraka za nabavku ruksaka i školskog pribora za prvačiće, a podjela je planirana početkom školske godine.
03.08.2023.
VAŽNO OBAVJEŠTENJE ZA GRAĐANE
Danas obustava saobraćaja u Ulici Kranjčevićeva
Zbog ugradnje završnog habaućeg sloja asfalta u ulici Kranjčevićeva od spoja sa ulicom Fra Anđela Zvizdovića do spoja sa ulicom Tešanjska danas je na snazi potpuna obustava saobraćaja u periodu od 8 do 16 sati.
25.07.2023.
GIMNASTIČKA DVORANA (FIS)
Besplatna škola gimnastike za mališane
Javna ustanova „Centar za sport rekreaciju“, čiji je osnivač Općina Centar, tokom ljeta je organizovala niz sportskih projekata za mališane, djevojčice, dječake pa i starije, kao i za osobe treće životne dobi. Jedan od tih projekata je i besplatna škola gimnastike za mališane koja se nastavlja i tokom ljetnog raspusta.
24.07.2023.
SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR
Izdato crveno upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura zraka
Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da je izdato crveno upozorenje na osnovu saopštenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
21.07.2023.
NAČELNIK MANDIĆ POTPISAO UGOVORE SA PRIVREDNICIMA
166 samostalnih privrednika dobilo finansijsku podršku Općine Centar
Danas je u velikoj sali Općine Centar upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava namijenjenih razvoju i unapređenju poslovanja samostalnih privrednika na području ove lokalne zajednice za 2023. godinu.
03.07.2023.
STALNA NOVČANA POMOĆ ONKOLOŠKIM PACIJENTIMA
Objavljen javni poziv boračkoj populaciji u stanju socijalne potrebe
Općina Centar je putem Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu objavila javni poziv za dodjelu stalne novčane pomoći boračkoj populaciji u stanju socijalne potrebe koji boluju od malignih oboljenja.
30.06.2023.
OLIMPIJSKI STADION „ASIM FERHATOVIĆ HASE” - KOŠEVO
Besplatna škola atletike za osnovce
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u realizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, tokom ljetnog raspusta organizovana je besplatna škola atletike.
29.06.2023.
ORGANIZACIJA PORODICA ŠEHIDA I POGINULIH BORACA OPĆINE CENTAR
Projekat prekvalifikacije i dokvalifikacije
Organizaciji porodica šehida i poginulih boraca općine Centar je putem javnog poziva za finansiranje projekata boračkih organizacija sredstvima općinskog budžeta za 2023. godinu odobren ukupan iznos od 52.868 KM.
26.06.2023.
LOKALNO-EKONOMSKI RAZVOJ OPĆINE CENTAR ZA 2024. GODINU
Poziv za dostavu prijedloga projekata za Nacrt budžeta Općine Centar
Danas je u dnevnom listu Dnevni avaz i na oglasnim pločama po mjesnim zajednicama Centar, te na općinskoj web stranici objavljen javni poziv za dostavu prijedloga projekata iz oblasti lokalno-ekonomskog razvoja za Nacrt budžeta Općine Centar Sarajevo za 2024. godinu.
06.06.2023.
SANIRANE POSLJEDICE POPLAVA I BUJICA
Otklonjen kvar na izvorištu Klanice
Ekipe Civilne zaštite Općine Centar zajedno sa Službom za vodosnabdijevanje koja je formirana pri KJKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKP d.o.o. Vareš otklonile su i lokalizovale kvar i začepljenje na izvorištu Klanice do kojeg je došlo usljed obilnih padavina koje su u proteklom periodu pogodile područja mjesnih zajednica „Pionirska dolina“ i „Nahorevo“.
26.05.2023.
POZIV ZA STANOVNIKE MZ „PIONIRSKA DOLINA“ I „NAHOREVO“
Podnošenje zahtjeva za prijavu nastale štete usljed bujica i poplava
Nakon obilnih padavina koje su nanijele veliku materijalnu štetu na imovini stanovnika mjesnih zajednica „Pionirska dolina“ i „Nahorevo“, načelnik Općine Centar Srđan Mandić, na prijedlog Općinskog štaba civilne zaštite Općine Centar, kao njen komandant, u četvrtak 25. maja 2023. godine donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće -poplava na području mjesnih zajednica „Nahorevo“ i „Pionirska dolina“.
24.05.2023.
ROK ZA PRIJAVU DO 29. MAJA
Podrška samozapošljavanju mladih i unapređenju poduzetništva
Općina Centar je objavila javni poziv za realizaciju programa poticaja samozapošljavanja mladih i unapređenje poduzetništva iz sredstava budžeta Općine Centar Sarajevo za 2023. godinu.
23.05.2023.
PODRŠKA OBRTIMA, MIKRO, MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA
Javni poziv za refundaciju dijela troškova digitalizacije poslovanja
Općina Centar Sarajevo objavljila je javni poziv za refundaciju dijela troškova digitalizacije poslovanja za obrte, mikro, mala i srednja preduzeća sa područja općine Centar Sarajevo.