OPĆINA CENTAR OBEZBIJEDILA 32.000 KM

Besplatan prijevoz za učenike sa invaliditetom i njihove pratioce

U Nacrtu budžeta Općine Centar za 2024. godinu obezbijeđen je iznos od 32.000 KM za prijevoz učenika sa invaliditetom i njihove pratioce.
Besplatan prijevoz za učenike sa invaliditetom i njihove pratioce

Troškovi se refundiraju djeci predškolskog uzrasta, te učenicima osnovnih i srednjih škola, koji su nastanjeni i prijavljeni u općini Centar. Refundaciju troškova prevoza moguće je dobiti za potrebe odlaska i povratka za javni linijski saobraćaj (mjesečni kupon za učenika i pratioca) ili za troškove prijevoza učenika sa invaliditetom koji koriste putnički automobil, bez obzira na udaljenost od mjesta stanovanja do škole.

 

Iz Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar obavještavaju da obrazac za prijavu za naknadu troškova prijevoza učenika sa invaliditetom je moguće pronaći na web stranici Općine Centar u rubrici elektronski formulari: https://www.centar.ba/e-uprava/elektronski-formulari, na Info pultu ili u šalter sali Općine Centar. U obrascu je navedena dokumentacija koja je potrebna za ostvarivanje ovog prava poput potvrde o upisu u tekuću školsku godinu, rješenja o invalidnosti, izjava o udaljenosti obrazovne ustanove od mjesta prebivališta, te kopija bankovnog računa zbog uplate sredstava. Sva navedena dokumentacija se može priložiti u originalu ili ovjerenoj kopiji. Zahtjev se Službi za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport može poslati individualno, a također to može učiniti i školska ustanova u ime svojih učenika. Besplatan prijevoz učenika starosti od 6 do 16 godina realizuje se na osnovu sporazuma o zajedničkoj saradnji između Općine Centar i Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Više vijesti