Obavještenja

19.05.2023.
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA „GRADSKI PARK-CRNI VRH“
Održana javna rasprava o prijedlogu planskog dokumenta
Jučer je u prostorijama Općine Centar održana javna rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna Regulacionog plana „Gradski park-Crni vrh“ u svrhu izgradnje stambenog ansambla uz ulicu Omera Stupca.
17.05.2023.
JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BIH
Sutra forum građana Mjesne zajednice „Bardakčije“
U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, u kojem učestvuje i Općina Centar, u četvrtak 18. maja 2023. godine će u prostorijama Mjesne zajednice „Bardakčije“ (Zaima Šarca 14D) biti održan forum građana na kojem će učesnici definisati najvažnije potrebe i prioritete ove jedinice mjesne samouprave iz oblasti komunalne infrastrukture, unapređenja rada obrazovnih ustanova, rekonstrukcije saobraćajnica i pješačkih komunikacija, ekonomičnog korištenja prirodnih resursa, rodne ravnopravnosti, te unapređenja statusa mladih.
15.05.2023.
GRANT ZA NAGRAĐIVANJE MLADIH USPJEŠNIH POJEDINACA
Općina Centar raspisala javni poziv za dodjelu sredstava
Općina Centar Sarajevo raspisala je javni poziv za dodjelu sredstava iz budžetskog granta za nagrađivanje mladih uspješnih pojedinaca za 2023. godinu.
12.05.2023.
JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BIH
U ponedjeljak forum građana Mjesne zajednice „Crni Vrh-Gorica“
U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, u kojem učestvuje i Općina Centar, u ponedjeljak 15.05.2023. godine će u prostorijama Mjesne zajednice „Crni Vrh-Gorica“ (Avde Jabučice 52) biti održan forum građana na kojem će učesnici definisati najvažnije potrebe i prioritete ove jedinice mjesne samouprave iz oblasti komunalne infrastrukture, unapređenja rada obrazovnih ustanova, rekonstrukcije saobraćajnica i pješačkih komunikacija, ekonomičnog korištenja prirodnih resursa, rodne ravnopravnosti, te unapređenja statusa mladih.
11.05.2023.
JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BIH
Večeras forum građana Mjesne zajednice „Park-Višnjik“
U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, u kojem učestvuje i Općina Centar, večeras će u prostorijama Mjesne zajednice „Park-Višnjik“ (Čekaluša 69) biti održan forum građana na kojem će učesnici definisati najvažnije potrebe i prioritete ove jedinice mjesne samouprave iz oblasti komunalne infrastrukture, unapređenja rada obrazovnih ustanova, rekonstrukcije saobraćajnica i pješačkih komunikacija, ekonomičnog korištenja prirodnih resursa, rodne ravnopravnosti, te unapređenja statusa mladih.
10.05.2023.
RASPISAN JAVNI POZIV ZA DJECU I MLADE
Općina plaća članarine u klubovima za sportiste
Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava iz granta za finansiranje/sufinansiranje članarina u sportskim klubovima djece i mladih sa područja ove lokalne zajednice.
10.05.2023.
IZMJENE I DOPUNE REGULACIONOG PLANA „GRADSKI PARK-CRNI VRH“
Javna rasprava o prijedlogu planskog dokumenta
Obavještavamo građane i zainteresovana pravna lica da će u četvrtak, 18. maja 2023. godine sa početkom u 17 sati u velikoj sali Općine Centar Sarajevo biti održana javna rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna Regulacionog plana „Gradski park-Crni vrh“ u svrhu izgradnje stambenog ansambla uz ulicu Omera Stupca.
28.04.2023.
Upis u federalni Registar pčelara i pčelinjaka
Obavještavamo poljoprivredne proizvođače sa područja općine Centar koji se bave pčelarskom proizvodnjom, a koji su upisani u Registar pčelara i pčelinjaka FBiH, da su prema odredbama Pravilnika o pčelarstvu obavezni ažurirati podatke koji se odnose na broj pčelinjih zajednica i pčelinjaka.
18.04.2023.
CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU
Sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta
Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti primaran u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ i ove godine nastavlja realizaciju sportsko animacijskog programa za djecu predškolskog uzrasta.
12.04.2023.
GIMNASTIČKA DVORANA U FIS-U
Besplatna rekreacija za osobe treće životne dobi
Jučer je u gimnastičkoj dvorani Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ počela realizacija projekta „Rekreacija za osobe treće životne dobi“.
11.04.2023.
PROGRAM ODRŽIVOG POVRATKA ZA POJEDINCE POVRATNIKE
Javni poziv namijenjen održivom povratku
Na web stranici Općine Centar te u dnevnom listu Dnevni avaz, u izdanju od 10. aprila 2023. godine, objavljen je javni poziv za podnošenje prijava/zahtjeva za ostvarivanje pomoći iz Programa održivog povratka za pojedince povratnike.
11.04.2023.
Pokrenuta nova procedura javne nabavke
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinske službe pokrenu novu proceduru javne nabavke.
10.04.2023.
Objavljen Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Općine Centar Sarajevo u 2023. godini
Komisija za javna priznanja i obilježavanje historijskih događaja i ličnosti utvrdila je tekst Javnog poziva i kriterije za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Općine Centar Sarajevo u 2023. godini.
10.04.2023.
PODRŠKA OBRTIMA I MMSP
Javni poziv za refundaciju dijela troškova
Na web stranici Općine Centar i u dnevnim novinama Dnevni avaz, u petak 7. aprila 2023. godine, objavljen je javni poziv za refundaciju dijela troškova certificiranja proizvodnih procesa, proizvoda ili usluga za obrte i mikro mala i srednja preduzeća (MMSP) na području općine Centar Sarajevo.
05.04.2023.
OBJAVLJEN JAVNI POZIV
Podrška aktivizmu mladih
Općina Centar objavila je Javni poziv za podršku aktivizma mladih iz sredstava budžeta ove lokalne zajednice za 2023. godinu.
04.04.2023.
Pokrenute nove procedure javnih nabavki
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinskih službi pokrenulo dvije procedure javnih nabavki.
03.04.2023.
NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE U OPĆINI CENTAR
Izvođenje radova na uređenju gradskog parka Jezero-Betanija
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime Službe za stambene i komunalne poslove Općine Centar pokrenuo novu proceduru javne nabavke.
03.04.2023.
GIMNASTIČKA DVORANA U FIS-U
Dodatni termini za aerobik za žene
Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju čiji je osnivač Općina Centar, od 3. marta kontinuirano provodi besplatan projekat aerobik za žene, koji je ujedno i dugogodišnji projekat Centra.
03.04.2023.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Kulturna dešavanja u mjesecu aprilu
Mjesec april u Javnoj ustanovi „Centar kulture i mladih“ donosi raznovrstan i bogat umjetnički program za djecu, mlade i građane, nastavak mnogobrojnih kurseva, radionica, škola koje se realiziraju tokom godine, kao i saradnju sa umjetnicima i kulturnim institucijama.
28.03.2023.
GIMNASTIČKA DVORANA U FIS-U
Besplatna škola gimnastike za mališane
Općina Centar Sarajevo u saradnji sa JU „Centar za sport i rekreaciju“, realizuje projekat „Besplatna škola gimnastike“.