Obavještenja

22.03.2023.
OPĆINA CENTAR OBEZBIJEDILA FINANSIJSKA SREDSTVA
Besplatne pozorišne predstave za učenike iz Centra
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport posjetio je jučer Pozorište mladih u Sarajevu.
20.03.2023.
JAVNI POZIV ZA PREDAJU ZAHTJEVA
Općina Centar i ove godine dodjeljuje plastenike
U okviru podrške poljoprivrednim proizvođačima Općina Centar raspisala je i ove godine javni poziv za dodjelu plastenika površine 50 kvadratnih metara sa dodatnom opremom.
20.03.2023.
Pokrenuta nova procedura javne nabavke
Investiciono-tehničkom održavanju stepeništa, javnih staza i ograda na području općine Centar Sarajevo,
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinske službe pokrenuo novu proceduru javne nabavke.
16.03.2023.
Proljetna akcija prikupljanja kabastog otpada na području Centra
Kantonalno javno komunalno preduzeće „Rad“ počinje sa proljetnom akcijom prikupljanja kabastog otpada u periodu od 25. marta do 21. aprila 2023. godine.
15.03.2023.
GIMNASTIČKA DVORANA U FIS-U
Besplatna škola gimnastike za mališane
Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju čiji je osnivač Općina Centar, od februara mjeseca kontinuirano provodi besplatanu školu gimnastike tri puta sedmično.
14.03.2023.
U OKVIRU JAVNOG POZIVA ZA PREDAJU PROJEKATA ZA MLADE
Poziv na prvi mentorski sastanak
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2 u saradnji sa Općinom Centar Sarajevo objavljuje poziv za organizacije civilnog društva za učešće na prvom mentorskom sastanku.
14.03.2023.
GIMNASTIČKA DVORANA U FIS-u
Besplatan aerobik za žene tri puta sedmično
Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju čiji je osnivač Općina Centar, od 3. marta kontinuirano provodi besplatan projekat aerobik za žene, koji je ujedno i dugogodišnji projekat Centra.
13.03.2023.
JAVNI POZIV MLADIMA KOJI PRVI PUT RJEŠAVAJU STAMBENO PITANJE
Općina refundira troškove poreza na promet nekretnina ili plaćenog PDV-a
Općina Centar je raspisala Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na refundiranje dijela troškova plaćenog poreza na promet nekretnina ili plaćenog poreza za dodanu vrijednost (PDV) za mlade iz sredstava općinskog budžeta za 2023. godinu.
08.03.2023.
OPĆINA IZDVOJILA 712.700 MARAKA
Potpisivanje ugovora za stipendije za 808 srednjoškolaca i studenata
U petak, 10. marta 2023. godine u 11 sati i u utorak 14. marta u 10 sati u velikoj sali Općine Centar će biti upriličeno potpisivanje ugovora sa dobitnicima stipendija za školsku 2022/2023. godinu koje ova lokalna zajednica dodjeljuje srednjoškolcima i studentima.
07.03.2023.
JAVNI POZIV ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA - ReLOaD2
Predaja prijedloga projekata za mlade
Općina Centar u partnerstvu sa UNDP-om raspisala je Javni poziv organizacijama civilnog društva za predaju prijedloga projekata za mlade, a u sklopu projekta regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD2).
07.03.2023.
PODRŠKA ZA PODUZETNIKE
U četvrtak Help Desk sesija - Ugovor o kupoprodaji
Općina Centar Sarajevo, u partnerskom djelovanju sa Općinom Novo Sarajevo, Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalnim univerzitetom BURCH, Udruženjem BIT ALLIANCE Sarajevo, Advokatom Sabinom Čelik iz Sarajeva i Knjigovodstvenim biroom AssetFin d.o.o., provodi aktivnosti projekta „LEADER: Local Economy Activation – Development through Entrepreneurship Recovery/LIDER: Aktiviranje lokalne privrede - Razvoj kroz oporavak preduzetništva“. Jedna od aktivnosti bila je i raspisivanje javnog poziva „Pokreni svoj kreativni ili ICT biznis“.
03.03.2023.
Javna rasprava o Nacrtu statuta Općine Centar Sarajevo
Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 26. redovnoj sjednici, održanoj 23. februara 2023. godine, utvrdilo Nacrt statuta Općine Centar Sarajevo i donijelo odluku da se dokument uputi u javnu raspravu u trajanju 30 dana.
02.03.2023.
CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU
Besplatan aerobik za žene
Javna ustanova Centra za sport i rekreaciju, čiji je osnivač Općina Centar, organizuje besplatan aerobik – rekreacija za žene.
14.02.2023.
UPOZORENJE
Zbog pogoršanja kvaliteta zraka proglašena epizoda „Upozorenje
Zbog značajnog rasta koncentracija zagađujućih materija u zraku i njihovog štetnog utjecaja na zdravlje ljudi, kao i prognoziranih vremenskih prilika koje pogoduju lošem kvalitetu zraka, danas je u Kantonu Sarajevo proglašena epizoda "Upozorenje", uz primjenu interventnih mjera. Prosječne dnevne koncentracije PM10 čestica u zraku preko 150 µg/m3 zabilježene su na svim mjernim mjestima, osim na Vijećnici gdje je zrak čist.
13.02.2023.
ORGANIZACIONI ODBOR USVOJIO PROTOKOL
Obilježavanje jubilarne 30. godišnjice slavne 105. motorizovane brigade
Slavna 105. motorizovana brigada Armije RBiH, osnovana 18. februara ratne 1993. godine, proslavlja svoj jubilarni 30. rođendan.
13.02.2023.
CENTAR KULTURE I MLADIH
Kulturni događaji u ovoj sedmici
Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, ove sedmice organizuje koncert ljubavnih pjesma u izvedbi Vlade Podanyja i Azre Šabanović, kao i izložbu karikatura Atile Salaia.
13.02.2023.
CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU
Besplatna škola taekwondoa za dječake i djevojčice
Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju, čiji je osnivač Općina Centar, u saradnji sa taekwondo klubom „Mladost“ iz Sarajeva organizuje besplatnu školu taekwondoa.
10.02.2023.
CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU
Naredne sedmice počinje inkluzivni projekat HandBall IN
Javna ustanova Centar za sport i rekreciju, čiji je osnivač Općina Centar, 14. februara kreće sa realizacijom inkluzivnog projekta za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, sa područja ove lokalne zajednice.
10.02.2023.
TEATARSKA SCENA CENTRA KULTURE I MLADIH
Večeras predstava „Čorba od kanarinca“
Na teatarskoj sceni JU Centra kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, večeras će biti izvedena predstava „Čorba od kanarinca“.
09.02.2023.
Objavljena konačna lista dobitnika općinske stipendije
Nakon što su obrađene sve prijave kandidata utvrđena je konačna lista dobitnika stipendija Općine Centar.