APEL GRAĐANIMA ZA STRPLJENJE I RAZUMIJEVANJE

Povećana gužva u šalter sali zbog objave javnog poziva za energetsku pomoć u FBiH

U šalter sali Općine Centar, kao i na protokolu za prijem podnesaka od jučer je znatno povećan broj zahtjeva za pružanje usluga, a zbog objavljenog javnog poziva Federalnog ministarstva rada i socijalne politike za kategorije energetski siromašnih domaćinstava.
Povećana gužva u šalter sali zbog objave javnog poziva za energetsku pomoć u FBiH

Naime, javni poziv za dodjelu sredstava sa pozicije Tekućeg transfera drugim razinama vlasti i fondovima - Podrška Europske unije Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog uticaja energetske krize objavljen je jučer i traje do 10. novembra 2023. godine.

Budući da je u šalter sali Općine Centar, na protokolu za prijem podnesaka, ali i u prostorijama mjesnih zajednica koje vrše ovjeru dokumenata zabilježena velika gužva mole se građani za strpljenje i razumijevanje. 

Objavljeni javni poziv obuhvata veliki broj kategorija stanovništva usljed čega je povećan broj zahtjeva za pružanje usluga u svim segmentima, kako Matičnog ureda Općine Centar tako i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Podsjećamo naše sugrađane da ovjeru dokumenata mogu vršiti i u prostorijama mjesnih zajednica „Bardakčije“ u Ulici Zaima Šarca 14d, „Pionirska dolina“ u Ulici Nahorevska 103, „Koševsko brdo“ u Ulici Braće Begić 11, „Hrastovi-Mrkovići“ u Ulici Panjina kula do broja 78 i „Soukbunar“ u Ulici Soukbunar 203.

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Više vijesti