REGIONALNI PROGRAM LOKALNE DEMOKRATIJE NA ZAPADNOM BALKANU

Besplatne obuke za mlade iz oblasti oglašavanja, marketinga i medija

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) poziva mlade osobe na besplatni program neformalnog obrazovanja iz oblasti „Oglašavanje, marketing i mediji“.
Besplatne obuke za mlade iz oblasti oglašavanja, marketinga i medija

Učešće u obukama mogu ostvariti mlade osobe uzrasta od 18 do 35 godina koje imaju prebivalište na području jedne od 13 partnerskih gradova/općina/opština ReLOaD2 projekta: Centar Sarajevo, Bihać, Gacko, Goražde, Grad Istočno Sarajevo, Gradiška, Mostar, Novo Sarajevo, Prijedor, Prozor-Rama, Rudo, Ugljevik i Vitez (potvrda o prebivalištu) i to:

- nezaposlene osobe (dokaz: potvrda sa evidencije Zavoda/Uvjerenje porezne uprave o doprinosima);

-studenti/ice završnih godina prvog i drugog ciklusa studija  (dokaz: potvrda o studiranju);

-zaposlene mlade osobe (uz uslov za redovno prisustvo na obukama.

Učesnici/ce će putem napredne i dinamične obuke imati priliku da upoznaju svijet digitalnog marketinga i oglašavanja. Ovaj sveobuhvatni program osmišljen je kako bi mladi ljudi stekli moderne marketinške vještine. 

Kroz obuku učesnici/ce će steći znaja o kreiranju marketinških strategija, digitalnom marketingu, društvenim mrežama, SWOT analizi, promociji i slično.  

Obuka će trajati šest mjeseci i to od 27. novembra 2023. godine do 26. maja 2024. godine. Format izvođenja obuke je online ili u učionici u Sarajevu, dok je planirani broj učesnika za online format izvođenja obuke: 25 mladih osoba.

Polaznici/ce se prijavljuju putem sljedećeg linka: https://bit.ly/40mq4t0  

Ovaj poziv ostaje otvoren najkasnije do 10. novembra 2023. godine do 15 sati. 

Nakon što se provede konkursna procedura (koja može uključivati intervju) odabrani kandidati/kinje će dobiti obavještenje putem e-maila. 

Za sva dodatna pitanja pošaljite email na registry.ba@undp.org sa naznakom – Besplatne certificirane obuke ReLoaD2 projekat.