PRIJAVE DO 31. OKTOBRA 2023. GODINE

Obuka sportskog penjanja za djecu „Visoki ciljevi Centra“

Općina Centar u saradnji sa Udruženjem za sport i rekreaciju „Challenge“ realizira projekat obuke sportskog penjanja pod nazivom „Visoki ciljevi Centra“ za djecu uzrasta od 7 do 12 godina sa područja ove lokalne zajednice.
Obuka sportskog penjanja za djecu „Visoki ciljevi Centra“

Ciljna grupa projekta obuhvata 60 učesnika (dječaka i djevojčica), a svi učesnici će dobiti brendirane majice, diplome za učešće kao i priznanje za njihov trud, napredak i angažman tokom programa obuke.

Cilj projekta je osposobiti svako dijete da uspješno savlada osnove sportskog penjanja kroz kvalitetnu teoretsku edukaciju i praktičnu obuku. Pored toga cilj je i razviti kod svakog djeteta samopouzdanje i samosvijest kroz napredak u sportskom penjanju i postizanje ličnih ciljeva. Također cilj je podstaknuti socijalnu interakciju, timski duh i međusobno povjerenje među djecom kroz zajedničko učenje i savladavanje izazova sportskog penjanja.

Kroz završnu ceremoniju i takmičenje, organizatori će proslaviti postignuća djece u sportskom penjanju i pružiti im zasluženo priznanje za njihov trud i napredak. 

Nakon završnog takmičenja prva tri mjesta u svakoj kategoriji (dječaci i djevojčice) će dobiti prigodne nagrade.

Prijave za učešće su otvorene do 31. oktobra 2023. godine, a sami treninzi i radionce će trajat do kraja mjeseca decembra. 

Svi zainteresovani koji ispunjavaju navedene uslove mogu se prijaviti za učešće na sljedećem linku: https://forms.gle/rFBuzxksk4mtPbTo9   

Broj mjesta je ograničen, prvih 60 prijavljenih će biti obaviješteni o terminima i rasporedu treninga. Tačnu satnicu po grupama organizatori će utvrditi nakon finaliziranja prijava.

Sve dodatne informacije vezane za projekat mogu se dobiti putem mail-a: info@challenge.org.ba