Obavještenja

20.12.2022.
„PJEŠAČKA ZONA – SARAJEVSKI ĆILIM“
Započeli pripremni radovi na realizaciji projekta
Radnici građevinske firme „ITC“ d.o.o. Zenica započeli su danas pripremne radove na rekonstrukciji šetališta „Pješačka zona – Sarajevski ćilim“, a nakon što je izdata pravosnažna građevinska dozvola od strane Federalnog ministarstva prostornog uređenja.
20.12.2022.
TEATARSKA SCENA CENTRA KULTURE I MLADIH
Sutra predstava „Brak od A do Š“ – Teatar Prizor iz Beograda
U srijedu, 21. decembra, na teatarskoj sceni Centra kulture i mladih, Teatar Prizor iz Beograda, publici će se predstaviti sa predstavom “Brak od A do Š“.
19.12.2022.
Druženje za penzionisane uposlenike Općine Centar
U velikoj sali Općine Centar u četvrtak 22. decembra 2022. godine sa početkom u 12 sati bit će upriličeno tradicionalno druženje predstavnika Općine sa penzionisanim uposlenicima ove institucije.
16.12.2022.
PODNOŠENJE ZAHTJEVA DO 30. DECEMBRA
Podjela kompostera za recikliranje kućnog biootpada
Organizacija „People in Need“ koja u partnerstvu sa KJKP „Rad“ i općinama KS realizuje projekat “Efikasan sistem upravljanja otpadom u Kantonu Sarajevo”, objavila je javni poziv za dodjelu 996 kompostera zapremine od po 700 litara građanima sa prebivalištem u ovom kantonu.
16.12.2022.
TEATARSKA SCENA CENTRA KULTURE I MLADIH
U ponedjeljak predstava Münchhausen – Teatar Exit Zagreb
U ponedjeljak, 19. decembra 2022. godine počinje jubilrni 25. Festival „Smijeh je lijek“ u Centru kulture i mladih, Ulica Jelića 1.
15.12.2022.
POVODOM 25. FESTIVALA KOMEDIJE „SMIJEH JE LIJEK“
Sutra press konferencija u Centru kulture i mladih
Press konferencija i druženje sa novinarima, povodom jubileja, 25. festivala i 25. godina rada alternativnog teatra “Rajvosa”, biće održana u petak, 16. decembra u 18 sati, u galeriji Centra kulture i mladih u Ulici Jelića broj 1.
15.12.2022.
Poziv organizacijama civilnog društva sa područja Općine Centar Sarajevo
Glasanje za predstavnika u evalucionoj komisiji u sklopu projekta ReLOaD2
Općina Centar Sarajevo poziva organizacije civilnog društva koje djeluju na području Općine, da učestvuju u glasanju za izbor člana evaluacione komisije ispred organizacija civilnog društva, a u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) na području općine Centar Sarajevo.
14.12.2022.
JAVNI POZIV ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA/NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA ZA PREDAJU PRIJEDLOGA PROJEKATA
Sutra krajnji rok za predaju projekata - ReLOaD2
Općina Centar u partnerstvu sa UNDP-om raspisala je Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata u sklopu projekta regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD2).
13.12.2022.
TEATARSKA SCENA CENTRA KULTURE I MLADIH
Sutra predstava „Maza Djeda Mraza“
Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar Sarajevo, kroz progamski rad najveći dio prostora poklanja djeci i mladima.
12.12.2022.
NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE U OPĆINI CENTAR
Izvođenje radova na uređenju gradskog parka Jezero-Betanija
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime Službe za stambene i komunalne poslove Općine Centar pokrenuo novu proceduru javne nabavke.
12.12.2022.
FINANSIJSKA PODRŠKA BORAČKOJ POPULACIJI
Poziv boračkim udruženjima za dostavu projekata
Općina Centar Sarajevo raspisala je javni poziv boračkim udruženjima za dostavu prijedloga projekata koji će biti finansirani sredstvima općinskog budžeta za 2023. godinu.
09.12.2022.
25.611 KM ZA ODLAZAK MLADIH SPORTISTA NA TAKMIČENJA
Zatvoren javni poziv za dodjelu sredstava
Zatvoren je javni poziv za dodjelu sredstava iz granta za sufinansiranje odlaska mladih sportista sa područja općine Centar Sarajevo na internacionalna takmičenja, koji je Općina Centar objavila putem nadležne Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport.
06.12.2022.
ReLOaD2
Poziv članovima/icama organizacija civilnog društva za prijave za učešće u evaluacionoj komisiji u Općini Centar Sarajevo
Općina Centar Sarajevo poziva zainteresovane članove/ice organizacija civilnog društva (OCD) koje imaju sjedište na području općine Centar Sarajevo, da se prijave za učešće u procesu evaluacije dostavljenih prijedloga projekata u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) na području općine Centar Sarajevo.
02.12.2022.
JU CENTAR KULTURE I MLADIH
Kulturna dešavanja u mjesecu decembru
Mjesec decembar donosi nam programe za građane, djecu i mlade, gostovanja i saradnju sa umjetnicima i kulturnim institucijama.
21.11.2022.
SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR
Izdato narandžasto upozorenje za jake i olujne udare vjetra
Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da je izdato narandžasto upozorenje na osnovu saopštenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
21.11.2022.
MJESNA ZAJEDNICA „SOUKBUNAR“
Danas javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar
Prema rasporedu održavanja javnih rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo za 2023. godinu, u ponedjeljak, 21. novembra 2022. godine u 17 sati u prostorijama Mjesne zajednice „Soukbunar“ u Ulici Soukbunar broj 203 će biti održana javna rasprava za građane ove mjesne zajednice.
18.11.2022.
OPĆINA CENTAR FINANSIJSKI PODRŽALA „GIMNAZIJADU“
U ponedjeljak otvaranje sportskog takmičenja gimnazijalaca
U ponedjeljak, 21. novembra 2022. godine otvara se „Gimnazijada 2022“, najveće sportsko takmičenje sarajevskih gimnazijalaca u organizaciji Prve gimnazije Sarajevo. Takmičenje je finansijski podržala Općina Centar.
17.11.2022.
UKUPAN IZNOS NAKNADE ZA NEZAPOSLENE PORODILJE 996 KM
Obavijest za nezaposlene porodilje
Zbog upita nezaposlenih porodilja koje su već ranije ostvarile pravo na novčanu pomoć po kantonalnom zakonu, a koje su u toku proteklih par dana dobile rješenje Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu o usklađivanju iznosa sa kantonalnim propisom na visinu iznosa na ime dodatne brige i njege djeteta od 697,35 KM da će, ukoliko su podnijele zahtjev za ostvarivanje prava po federalnom propisu, dobiti i rješenje o ostvarivanju prava kao nezaposlene porodilje u iznosu od 298,65 KM.
17.11.2022.
MJESNE ZAJEDNICE „CIGLANE“ I „DŽIDŽIKOVAC-KOŠEVO I“
Danas javna rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar
Prema rasporedu održavanja javnih rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar Sarajevo za 2023. godinu, u četvrtak, 17. novembra 2022. godine u 17 sati u prostorijama Mjesne zajednice „Ciglane“ u Ulici Trg Merhemića broj 14 će biti održana javna rasprava za građane mjesnih zajednica „Ciglane“ i „Džidžikovac-Koševo I“.
15.11.2022.
U BUDŽETU OPĆINE CENTAR IZDVOJENO 54.400 KM
Finansijska podrška Općine Centar za 136 malih trgovaca
Nakon provedene zakonske procedure javnog poziva za dodjelu finansijskih sredstava namijenjenih podršci poslovanja fizičkih lica koja obavljaju trgovačku djelatnost (trgovina na malo ličnim radom - trgovac pojedinac) na području općine Centar Sarajevo za 2022. godinu, te izvještaja o radu Komisije za izbor korisnika finansijskih sredstava, načelnik Općine Centar Srđan Mandić je potpisao odluku o dodjeli sredstava trgovcima pojedincima.