Javna rasprava o Nacrtu Gender akcionog plana Općine Centar Sarajevo

Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 25. redovnoj sjednici, održanoj 26. januara 2023. godine, utvrdilo Nacrt Gender akcionog plana Općine Centar Sarajevo za period od 2023. do 2027. godine i donijelo odluku da se dokument uputi u javnu raspravu u trajanju 20 dana.
Javna rasprava o Nacrtu Gender akcionog plana Općine Centar Sarajevo

Poziv za javnu raspravu zajedno sa Nacrtom strategije objavljen je na web stranici Općine Centar  https://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava

 

Učesnici u javnoj raspravi su: vijećnici Općinskog vijeća Centar Sarajevo, političke stranke zastupljene u Općinskom vijeću, klubovi vijećnika, radna tijela Općinskog vijeća, službe Općine Centar Sarajevo, udruženja građana, Gender centar Federacije Bosne i Hercegovine, stanovnici Općine Centar i ostale zainteresovane strane.

 

Prijedlozi, primjedbe, mišljenja i sugestije na Nacrt Gender akcionog plana Općine Centar Sarajevo za period od 2023. do 2027. godine, mogu se dostaviti Službi za boračko – invalidsku i socijalnu zaštitu elektronskim putem na e-mail: jasmina.fazlic@centar.ba  putem pošte na adresu ul. Mis Irbina 1, 71000 Sarajevo ili lično na protokol Općine Centar u roku od 21 dana od dana objavljivanja na web stranici Općine Centar.