PODRŠKA ZA PODUZETNIKE

U četvrtak Help Desk sesija - Ugovor o kupoprodaji

Općina Centar Sarajevo, u partnerskom djelovanju sa Općinom Novo Sarajevo, Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalnim univerzitetom BURCH, Udruženjem BIT ALLIANCE Sarajevo, Advokatom Sabinom Čelik iz Sarajeva i Knjigovodstvenim biroom AssetFin d.o.o., provodi aktivnosti projekta „LEADER: Local Economy Activation – Development through Entrepreneurship Recovery/LIDER: Aktiviranje lokalne privrede - Razvoj kroz oporavak preduzetništva“. Jedna od aktivnosti bila je i raspisivanje javnog poziva „Pokreni svoj kreativni ili ICT biznis“.
U četvrtak Help Desk sesija - Ugovor o kupoprodaji

 U okviru Help Deska, održavaju se sedmične sesije podrške na teme od interesa za nove i postojeće poduzetnike, tačnije vlasnike mikro, malih i srednjih preduzeća u Kantonu Sarajevo.

Naredna Help Desk sesija će se održati u četvrtak 9. marta 2023. godine, sa početkom u 16 sati, u Centru za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo, ulica Avde Jabučice broj 52 i putem Zoom aplikacije na sljedećem linku: https://us02web.zoom.us/j/86163474802?pwd=YkJmYTJlYzIxY2ZDWWtNTFNrMVFBQT09.

Tema Help Desk sesije će biti „Ugovor o kupoprodaji“. Sesiju će voditi Sabina Čelik, advokatica sa višegodišnjim iskustvom u radnom pravu.

Svoje učešće na Help Desk sesiji možete potvrditi popunjavanjem formulara za prijavu na sljedećem linku: https://forms.gle/jnF2pzhB4fPRo1d69.

Projekat  se realizuje u okviru programa EU4BusinessRecovery koji finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, a zajednički realizuju Međunarodna organizacija rada (MOR), Društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projektom LEADER nastoji se unaprijediti nivo poduzetničkog angažmana u Kantonu Sarajevo, sa posebnim fokusom na visoko profitne biznise u oblastima ICT i kreativnih industrija. 

28.03.2023.
GRANT ZA NAGRAĐIVANJE MLADIH USPJEŠNIH POJEDINACA
Općina Centar raspisala javni poziv za dodjelu sredstava
27.03.2023.
JAVNI POZIV OTVOREN DO 30. NOVEMBRA
Općina Centar finansijski podržava inovatorska istraživanja
22.03.2023.
OPĆINA CENTAR OBEZBIJEDILA FINANSIJSKA SREDSTVA
Besplatne pozorišne predstave za učenike iz Centra
Više vijesti