OBJAVLJEN JAVNI POZIV

Dodjela sredstava za troškove vanrednog školovanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije

Općina Centar Sarajevo raspisala je javni poziv za dodjelu sredstva za sufinansiranje troškova vandrednog školovanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije nezaposlenih osoba.
Dodjela sredstava za troškove vanrednog školovanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije

Pravo na dodjelu sredstava mogu ostvariti osobe od navršenih 18 do 50 godina starosti koje imaju prebivalište na području općine Centar. Uslov je i da se nalaze na evidenciji JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ najmanje 3 mjeseca, te da nemaju nikakvih novčanih primanja.

Vanredno školovanje, prekvalifikacija i dokvalifikacija može se vršiti u obrazovnim ustanovama za obrazovanje odraslih koje su upisane u Registar kod kantonalnog ministarstva nadležnog za oblast obrazovanja, te rade po odobrenom programu formalnog obrazovanja odraslih za sticanje srednjeg obrazovanje.

Zahtjev sa dokumentacijom podnosi se Služni za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar Sarajevo elektronskim putem, preporučeno putem pošte ili putem protokola Općine Centar Sarajevo, ulica Mis Irbina 1. Dostavljeni zahtjevi rješavat će se po vremenu prispjeća.

U slučaju većeg broja zahtjeva u odnosu na raspoloživa sredstva za ovu namjenu, prednost u ostvarivanju podrške će imati maloljetni borci, djeca šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisanih i maloljetnih boraca, te pripadnici nacionalnih manjina, a dokumentaciju kojom dokazuju navedeno kandidati će dostaviti naknadno.

 

Više informacija vezanih za javni poziv možete naći na sljedećem linku: https://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava.

 

Za sve dodatne informacije zainteresovana lica mogu pozvati broj telefona 033/562-474 ili 033/562-393.

 

Javni poziv će biti otvoren tokom cijele 2023. godine, odnosno do utroška sredstava za ovu namjenu.

 

U Općinskom budžetu za 2023. godinu, raspoloživa sredstva za ovu namjenu iznose  30.000 KM.