HILFSWERK KUĆA PODRŠKE

Poziv za edukaciju budućih njegovatelja

Ustanova socijalne zaštite „Hilfswerk kuća podrške“ u saradnji sa „Hilfswerk International“ pokreće besplatnu edukaciju za njegovatelja po austrijskom programu prilagođenom Bosni i Hercegovini. Program obuke će započeti od 2. oktobra ove godine dok svi zainteresovani kandidati se mogu do 26. septembra prijaviti na sljedeće mail adrese: aleksandrapd@hwi.ba i kuca.podrske@hwi.ba ili na broj telefona: +38733 525 369 (kontakt osobe Azema Avdušinović i Lejla Brulić).
Poziv za edukaciju budućih njegovatelja

Kako je navedeno u pozivu obuka će trajati 434 sata, sastavljena od teorijske i praktične nastave, sa mogućnošću zaposlenja nakon edukacije. Učesnici edukacije su dužni snositi trošak u ukupnom iznosu od 50 KM što podrazumijeva ljekarski pregled za izdavanje sanitarne knjižice, hemijsko čišćenje uniforme za praktičnu obuku i taksu za izdavanje certifikata.

 

Prioritet za obuku imaju nezaposleni kandidati prijavljeni u evidencijama zavoda za zapošljavanje, kao i svi zainteresovani koji sebe vide kao vrlo odgovornog, strpljivog i pažljivog budućeg njegovatelja/icu spremnog da sarađuje sa starijim osobama, članovima uže porodice i kolegama, te da pomaže starijim osobama u ispunjavanju životnih funkcija u njihovom  vlastitom domu kako bi im olakšali život i učinili ugodnijim i dostojanstvenijim u svom okruženju.

 

Projekat edukacije za njegovatelja biće realizovan u okviru projekta pod nazivom „Kuća podrške - Usluge za dostojanstven život starijih osoba u Gruziji i Bosni i Hercegovini“ koji finansiraju Austrijska razvojna agencija (ADA) i „Hilfswerk international“ iz Beča. 

 

Cilj projekta “Hilfswerk Kuća podrške - Održivo pružanje usluga za starije osobe u kući u Bosni i Hercegovini“ je obezbjediti najkvalitetniju moguću mobilnu njegu za starija i iznemogla lica od strane obučenih njegovatelja. Općina Centar se kao prva jedinica lokalne samouprave aktivno uključila u ovaj pilot projekat, kroz dodjelu kancelarijskog prostora za sjedište „Hilfswerk Kuće podrške“ i subvencioniranje troškova dnevne njege za nekoliko najugroženijih stanovnika ove općine.

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Više vijesti