DRUŠTVO PČELARA KANTONA SARAJEVO

Besplatna edukacija mladih o pčelarstvu

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u okviru projekta „Moja pčela“, Udruženje „Društvo pčelara Kantona Sarajevo“ organizuje besplatnu edukaciju o pčelarstvu za mlade dobi od 15 do 30 godina.
Besplatna edukacija mladih o pčelarstvu

Pozivaju se mladi sa područja općine Centar da se tokom septembra prijave na pohađanje besplatne edukacije iz oblasti pčelarstva na broj telefona 062/877-806 ili putem maila drustvopcelaraks@gmail.com

 

Kako je najavljeno edukacija će početi u oktobru i ukupno će trajati tri mjeseca tokom kojeg će biti održano 16 radionica teoretskog i praktičnog dijela. Teoretski dio edukacije će biti održan u prostorijama Društva pčelara Kantona Sarajevo - Ulica Jadranska broj 5, dok će praktični dio edukacije za polaznike biti održan u pčelinjaku. 

 

Polaznici će dobiti zaštitnu pčelarsku opremu za rad na pčelinjaku, priručnike o osnovama pčelarenja, dok će pomenuto Udruženje svim učesnicima edukacije koji budu imali uslova pokloniti košnicu sa rojem i maticom uz stručnu pomoć edukatora prilikom smještaja košnica i implementiranja roja.

 

Najavljeni projekat će biti realizovan na osnovu potpisanog ugovora između načelnika Općine Centar Srđana Mandića i predstavnika Udruženja „Društvo pčelara Kantona Sarajevo“. 

 

Projekat je podržan u okviru javnog poziva organizacijama civilnog društva za predaju prijedloga projekata za mlade, koji će biti finansirani iz Budžeta Općine Centar u 2023. godini. Za podršku projektima za mlade putem organizacija civilnog društva u općinskom budžetu je obezbijeđen iznos od 67.971 konvertibilnih maraka.

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Više vijesti