DRUŠTVO PČELARA KANTONA SARAJEVO

Besplatna edukacija mladih o pčelarstvu

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u okviru projekta „Moja pčela“, Udruženje „Društvo pčelara Kantona Sarajevo“ organizuje besplatnu edukaciju o pčelarstvu za mlade dobi od 15 do 30 godina.
Besplatna edukacija mladih o pčelarstvu

Pozivaju se mladi sa područja općine Centar da se tokom septembra prijave na pohađanje besplatne edukacije iz oblasti pčelarstva na broj telefona 062/877-806 ili putem maila drustvopcelaraks@gmail.com

 

Kako je najavljeno edukacija će početi u oktobru i ukupno će trajati tri mjeseca tokom kojeg će biti održano 16 radionica teoretskog i praktičnog dijela. Teoretski dio edukacije će biti održan u prostorijama Društva pčelara Kantona Sarajevo - Ulica Jadranska broj 5, dok će praktični dio edukacije za polaznike biti održan u pčelinjaku. 

 

Polaznici će dobiti zaštitnu pčelarsku opremu za rad na pčelinjaku, priručnike o osnovama pčelarenja, dok će pomenuto Udruženje svim učesnicima edukacije koji budu imali uslova pokloniti košnicu sa rojem i maticom uz stručnu pomoć edukatora prilikom smještaja košnica i implementiranja roja.

 

Najavljeni projekat će biti realizovan na osnovu potpisanog ugovora između načelnika Općine Centar Srđana Mandića i predstavnika Udruženja „Društvo pčelara Kantona Sarajevo“. 

 

Projekat je podržan u okviru javnog poziva organizacijama civilnog društva za predaju prijedloga projekata za mlade, koji će biti finansirani iz Budžeta Općine Centar u 2023. godini. Za podršku projektima za mlade putem organizacija civilnog društva u općinskom budžetu je obezbijeđen iznos od 67.971 konvertibilnih maraka.