RELOAD2 – DIJALOG ZA MLADE

Poziv za učešće u konsultacijama za mlade

Pozivaju se predstavnici/e omladinskih organizacija i organizacija koje se bave pitanjima mladih sa područja općine Centar Sarajevo, srednjoškolci/ke, studenti/ce, aktivisti/kinje i volonteri/ke u zajednici spremni za unapređenje kvalitete života lokalne zajednice da učestvuju u konsultacijama koje se organizuju u okviru platforme „Dijalog za mlade“.
Poziv za učešće u konsultacijama za mlade

Konsultacije će se održati u srijedu, 18. oktobra 2023. godine sa početkom u 17 sati, u prostorijama JU Centar kulture i mladih Općine Centar, ulica Jelića 1.

Svi zainteresovani se trebaju prijaviti putem sljedećeg linka: https://bit.ly/48KDQcP  

Dijalog za mlade je platforma/prostor u okviru kojeg mladi ljudi imaju mogućnost da identifikuju potrebe, probleme i neiskorištene potencijale, te istovremeno ponude inicijative ili rješenja za unapređenje kvalitete vlastitog života i života lokalne zajednice. Ovakav način angažmana mladih direktno utiče na povećanje njihovog učešća u procesima donošenja odluka na lokalnom nivou, osnažuje ih i osigurava da se u punom kapacitetu iskoristi njihov potencijal.

U okviru Dijaloga organizovati će se konsutacije sa mladima za identifikaciju pitanja ali i odgovora od vitalnog značaja za njih u lokalnim zajednicama, te će ih ohrabriti da učestvuju u društvenom životu zajednice i bliže sarađuju sa lokalnim vlastima.

Dijalog za mlade je konsultativni mehanizam za uključivanje mladih u život zajednice. Organizuje se u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, kojeg finansira Europska unija, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP) u partnerstvu sa Općinom Centar Sarajevo. 

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Više vijesti