TENISKI TERENI KOŠEVO

Prijave za besplatnu ljetnu školu tenisa za mališane

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u realizaciji Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, tokom juna i jula će biti organizovana besplatna ljetna škola tenisa.
Prijave za besplatnu ljetnu školu tenisa za mališane

Ljetna škola tenisa namijenjena je učenicima od prvog do devetog razreda sa područja općine Centar. Prijave se vrše putem e-mail adrese sport@csrsa.ba sa naznakom „prijava za školu tenisa“, a slobodna mjesta se brzo popunjavaju.

Cilj projekta je da mališani vrijeme raspusta provedu aktivno baveći se sportom, usvoje osnove tenisa i druže se sa svojim vršnjacima na teniskim terenima Koševo.

Projektom se želi animirati što veći broj djece te uticati na kontrolisan razvoj i poboljšanje antropomotoričkih i funkcionalnih sposobnosti. Djeci je potrebno obezbijediti uslove kako bi ljetni raspust proveli na sadržajan način, a uključivanje u sport od najranijih dana utiče na pravilno razvijanje psihomotornih sposobnosti.

Prijavljeni polaznici škole tenisa će biti podijeljeni u grupe prema uzrastu i imat će  treninge u trajanju od jedan sat tri puta sedmično. 

Besplatna ljetna škola tenisa počinje 10. juna, a održavat će se radnim danima u terminima od 8 do 12 sati.