Počelo obilježavanje Dana mladih općine Centar

U okviru obilježavanja Dana mladih općine Centar, u subotu 7. maja 2016. godine na platou ispred Vječne vatre otvoren je Info centar na kome je postavljen štand sa promotivnim materijalima.
Počelo obilježavanje Dana mladih općine Centar

Dan mladih se obilježava kako bi se promovisao aktivizam mladih, te prepoznali napori koji doprinose pozitivnim promjenama, razvoju i ekonomskoj dobiti zajednica, i šireg društva. Osnovni cilj obilježavanja je informisati mlade o mogućnostima koje Općina Centar pruža ovoj populaciji, te povezivanje mladih.

 

Predsjednik Komisije Općinskog vijeća za pitanja mladih Amer Kapo naglasio je važnost ove manifestacije jer je mladost budućnost grada i naše zemlje.

 

-Namjera nam je da mladi sa područja općine Centar saznaju šta im sve Općina pruža i da više učestvuju u procesu odlučivanja o pitanjima koja su bitna za njih. Danas želimo da ih upoznamo sa projektima u kojima mogu učestvovati, ali i sa pravima koja mogu ostvariti u Općini, kazao je Kapo.

 

Potpredsjednik Komisije Općinskog vijeća za pitanja mladih Adnan Beglerović istakao je da su mladi važan potencijal ovog društva.

 

-Kroz simbolično obilježavanje Dana mladih, želimo pokazati svima da svijest i društvena odgovornost mladih u Bosni i Hercegovini ne spavaju. Mi iskreno vjerujemo da su vještine, znanja i sposobnosti mladih u Bosni i Hercegovini najveći resurs, jer mi možemo svijet učiniti boljim, naglasio je Beglerović.

 

U okviru Dana mladih općine Centar mladima je podijeljeno stotinu besplatnih karata za projekciju filma „Knjiga o džungli“ koja će biti upriličena u nedjelju, 8. maja 2016. godine u Cinema City u 18 sati, čime će i zvanično biti zatvorena manifestacija Dana mladih općine Centar.