Uređen dječiji park u Ulici Muhameda Hadžijahića 17

Na osnovu ugovora o uređenju manjih javnih i zelenih površina, koji su potpisali predstavnici Općine Centar i KJKP „Park“, pomenuto komunalno preduzeće je okončalo radove na uređenju dječijeg parka u Ulici Muhameda Hadžijahića 17 na Koševskom brdu.
Uređen dječiji park u Ulici Muhameda Hadžijahića 17

– Na ovoj lokaciji smo postavili novi mobilijar za dječiju igru, a radi se o novoj ljuljački i četverosjednoj klackalici, koji imaju potrebne certifikate o ispunjavanju uslova sigurnosti najmlađih. Također smo postavili i dvije nove parkovske klupe i korpu za otpatke, te je uklonjen korov i trava sa dječijeg igrališta gdje je položena nova rizla. Od hortikulturnih radova, tokom proteklog perioda, smo uspjeli zasaditi ukrasno grmlje i drveće bjelogorice, dok ćemo sadnju žive ograde do saobraćajnice, s ciljem povećanja sigurnosti djece, uraditi na jesen ove godine, kazao je Nenad Radović, rukovodilac radova KJKP „Park“ koji nadgleda realizaciju projekata iz Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar.

 

Za realizaciju ovog projekta iz općinskog budžeta je izdvojeno oko 4.600 KM.

 

Za uređenje manjih javnih i zelenih površina na području 15 mjesnih zajednica na svom području, Općina Centar je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 255.000 KM, dok je tokom proteklih pet godina iz općinskog budžeta za pomenutu namjenu izdvojeno preko 1.530.000 KM.