Uručene diplome za polaznike besplatne škole stonog tenisa

U prostorijama kluba za sport i rekreaciju ''Stens'' (Mis Irbina 12) upriličena je 26. januara 2017. godine završna manifestacija projekta ''Besplatna škola stonog tenisa za školsku djecu i omladinu''. U ime načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, manifestaciji je prisustvovao njegov savjetnik Jasmin Gerin.
Uručene diplome za polaznike besplatne škole stonog tenisa

Besplatna škola stonog tenisa je sportska aktivnost koja traje već dugi niz godina i ima za cilj popularizaciju stonog tenisa u općini Centar. Namijenjena je svim učenicima koji pohađaju neku od osnovnih škola sa područja općine Centar. Ovogodišnja škola stonog tenisa, koja je obuhvatila oko 140 polaznika, trajala je od 4. do 28. januara 2017. godine u vijeme zimskog raspusta, a treninzi su se, uz stručno vodstvo sportista, održavali u klubu ''Stens'' na 10 stolova za stoni tenis.

 

Na završnoj manifestaciji učenicima koji su pohađali ovu besplatnu školu savjetnik Gerin je uručio diplome i tom prilikom kazao da će Općina Centar nastaviti dugogodišnju praksu finansiranja sportskih projekata za djecu i omladinu i pomaganja sportskim kolektivima i pojedincima koji na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu.

 

-Općina Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za sport, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti. Sport je izazov današnjice za mlade ljude, a društvena zajednica ima zadatak da ih usmjerava na ispravan put, i u tom smislu ova lokalna zajednica ulaže u sportske projekte za mlade i podržava kolektive i pojedince koji postižući dobre rezultate promoviraju državu, istakao je Gerin.

 

Predsjednik kluba ''Stens'' Zilhad Forić je naglasio da je ovo jedina besplatna škola u Centru iz oblasti stonog tenisa i uputio riječi zahvalnosti Općini na dosadašnjoj podršci.

 

-Izuzetno sam zadovoljan što je uspješno okončan projekt ''Besplatna škola stonog tenisa za školsku djecu i omladinu'' dodjelom diploma polaznicima. Pomoću ove aktivnosti pokušavamo ponuditi djeci i omladini mjesto i vrijeme koje mogu iskoristiti za sportske aktivnosti, a u isto vrijeme skloniti ih sa ulice i odvojiti od kompjutera i svakodnevnice koju provode u kući. Ovom prilikom želim zahvaliti Općini Centar na dosadašnjoj saradnji i podršci u nadi da će ona biti nastavljena i u budućnosti, kazao je Forić.