U Centru za kulturu organizuje se tečaj crtanja i akvarela

Pod vodstvom akademske slikarice, prof. Nerice Abdulić-Osmančević u prostorijama Javne ustanove Centar za kulturu (Jelićeva br.1), biće organizovan tečaj crtanja i akvarela. Realizacija tečaja planirana je za period od 5. do 30. juna 2017. godine.
U Centru za kulturu organizuje se tečaj crtanja i akvarela

Tečaj je podijeljen u dvije kategorije. Prva kategorija odnosi se na tečaj za početnike koji bi radili crtanje i akvarel koji su osmišljeni tako da jednostavnim praktičnim vježbama i izučavanjem općeg likovnog jezika, polaznicima približi osnovna znanja i vještine u likovnom promišljanju i načinima izražavanja –kod crtanja linijom i površinom, a kod akvarela vodom i bojom.

 

Druga kategorija odnosi se na polaznike sa predznanjem, a koji bi radili isključivo akvarel. Ova kategorija namijenjena je polaznicima sa crtaćim, slikarskim i kreativnim sposobnostima. Ciljevi i zadaci ovog tečaja jesu apsolviranje akvarela u tehničkom smislu, učenje strpljivosti i promišljanja u radu, kao i traženje osobnog likovnog rukopisa prilikom savladavanja osnova akvarela.

 

Zainteresovani se mogu prijaviti do 2. juna 2017. godine putem kontakt telefona JU Centar za kulturu Sarajevo 033 232 594, kao i putem e-maila: centarzakulturu@bih.net.ba