Podrška Općine Centar sportskim i nevladinim organizacijama

U Općini Centar je u četvrtak, 15. juna 2017. godine upriličeno potpisivanje ugovora sa predstavnicima deset sportskih i nevladinih organizacija o finansijskoj podršci Općine njihovom radu i projektima koje će realizirati u narednom periodu. Za ovu namjenu iz budžeta Općine Centar za 2017. godinu izdvojeno je 54.700 maraka.
Podrška Općine Centar sportskim i nevladinim organizacijama

Naime, već dugi niz godina središnja gradska općina izdvaja značajna finansijska sredstva za podršku sportskim kolektivima i nevladinim organizacijama. Ugovore sa predstavnicima pomenutih organizacija potpisao je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić izrazivši nadu da će se ovakav vid saradnje nastaviti i u budućnosti.

 

-Kao društveno odgovorna lokalna zajednica nastojimo podržavati organizacije koje se bave društveno korisnim radom u oblastima sporta, kulture, nauke... Aktivnosti koje realizirate kroz vaše organizacije su jako bitne za funkcionisanje društvenog života. Nadam se da ćete znati cijeniti što Općina Centar ima razumijevanja naspram svega što vi radite i želim vjerovati da će biti još mnogo projekata oko kojih ćemo se okupljati, kazao je Ajnadžić.

 

Finansijsku podršku Općine Centar u iznosu od po 8.000 KM dobili su: Ženski košarkaški klub „Play off“ za takmičenje u Premijer ligi BiH i Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi i Sportski klub Pravi put-Realway za realizaciju projekta „Realway škola košarke-razvoj/širenje škole košarke u Kantonu Sarajevo kroz Kids ligu“. Iznos od po 7.000 dodijeljen je FK „Sarajevo“ za sufinansiranje projekta „Prvi tim FK Sarajevo-Seniori“ i FK „Željezničar“ za podršku projektu „Izgradimo istočnu tribinu“. Podrška u iznosu od 6.200 KM odobrena je Klubu borilačkih vještina „Orkan F“ za kupovinu dijagnostičke opreme, dok je Košarkaškom klubu „Željezničar“ odobreno 5.000 maraka za sufinansiranje 13. Međunarodnog košarkaškog turnira „Davorin Dačo Popović“. Iznos od 4.000 KM dodijeljen je Fudbalskom klubu „Jug“ za plaćanje troškova korištenja sportskih terena i Udruženju za edukaciju djece u sportskim aktivnostima-nogometu „Winter“ za trenažni proces Škole fudbala Winner. Udruženje „Mali Mozart“ dobilo je podršku u iznosu od 3.000 maraka za organizaciju prvog međunarodnog violinskog takmičenja u Sarajevu, a Udruženje „Ilmije“ iznos od 2.500 maraka za realizaciju projekata.

 

Predstavnici organizacija izrazili su zahvalnost načelniku Ajnadžiću za podršku koju im ova lokalna zajednica pruža te naglasili kako će opravdati ukazano povjerenje.