Općina Centar nastavlja podržavati odlazak srednjoškolaca na ekskurziju

U Općini Centar upriličeno je potpisivanje sporazuma između predstavnika ove lokalne zajednice i direktora Gimnazije Obala Benjamina Hedžića. Potpisanim dokumentom se Općina Centar obavezuje uplatiti pomenutoj srednjoškolskoj ustanovi 1.700 maraka, a koje će biti iskorištene za ekskurziju.

Učenici Gimnazije Obala će učestvovati u ekološkim akcijama koje će im omogućiti da „zarade“ novac i pomognu svojim školskim drugarima slabijeg materijalnog statusa da odu na ekskurziju.

 

Škola sa druge strane ima obavezu da sa svojim radno-sposobnim učenicima učestvuje u ekološkim akcijama čišćenja javnih površina koje će u narednom periodu organizirati Općina Centar.

 

U ime Općine Centar ovaj dokument je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić koji je kazao da je zadovoljan rezultatima koje su srednjoškolci pokazali tokom akcije pod nazivom „Ekskurzija 2017“ i da je stoga odlučio nastaviti ovaj projekat i u ovoj godini.

 

-Prošle godine je u okviru projekta „Ekskurzija 2017“ učestvovalo nekoliko srednjih škola iz Centra i to Srednja medicinska škole Bjelave, Gimnazija Obala, Srednja zubotehnička škola i Prva bošnjačka gimnazija. Nakon uspješno završene akcije nekoliko stotina učenika iz ove četiri srednje škole iz Centra su otišli na dugo očekivanu ekskurziju. Sretan sam zbog činjenice da omladina pokazuje ovakav senzibilitet prema svojim vršnjacima koji su slabijeg imovnog stanja i žele radom da zarade novac za ekskurziju čime pokazuju na najbolji način kako se treba društveno angažovati za dobrobit zajednice, istakao je Ajnadžić.

 

Direktor Hedžić se zahvalio načelniku Ajnadžiću na podršci projektu društveno-korisnog rada sa ciljem obezbjeđenja finansijskih sredstava za odlazak učenika ove škole na ekskurziju.

 

Podsjećamo, ideja da učenici zarade novac za finansiranje ekskurzije svojim vršnjacima čiji roditelji nisu u stanju platiti ovo putovanje je prošle godine potekla od učenika trećeg razreda sarajevske Srednje medicinske škole Dženana Hodžića.

 

Potpisivanju sporazuma je također prisustvovala i Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar.

11.03.2024.
ZA STIPENDIJE ĆE BITI IZDVOJENO 2.111.900 KM
Dopunjena preliminarna lista stipendista
08.03.2024.
PRIJAVE MOGUĆE DOLASKOM NA TERMIN
Besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
Više vijesti