Otvoren novogodišnji ulični festival Sarajevo

U organizaciji Općine Centar i Kantona Sarajevo danas je otvoren novogodišnji ulični festival Sarajevo koji će se održavati do 2. januara.

U okviru ove novogodišnje manifestacije, ispred Gradske tržnice Markale bit će upriličeni nastupi domaćih muzičara, izvođača, ali i razni drugi interesantni sadržaji koji će upotpuniti prazničnu atmosferu u gradu.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto je kazao da je ulični festival organizovan jer ove godine nema javnog dočeka Nove godine u Sarajevu.

-Odlučili smo se da organizujemo ulični festival gdje bi građani, ali i posjetioci grada osjetili prazničnu atmosferu. Angažovali smo lokalne umjetnike i obezbijedili mnogo programa za najmlađe, istakao je premijer Forto.

Načelnik Mandić je uručio novogodišnje poklone najmlađim.

-Iza nas je teška godina, ali preživjeli smo kao i sve one teške koje pamtimo. Želim da vjerujem da je ovo zadnji put da imamo malu binu i da ćemo se sljedeće godine vratiti i imati velike koncerte. U ime Opštine Centar i u svoje lično ime čestitam Novu godinu, naglasio je načelnik Mandić.

U subotu, 1. januara 2022. godine nastupit će Dino Đihić, Almas Smajlović, te Sara i Đuro.

U nedjelju, posljednjeg dana uličnog festivala, u 12 sati, program će otvoriti mažoretkinje.

Istog dana, na bini ispred Gradske tržnice, bit će upriličeni performansi zanatlija, Visual POI Spectacle-žongliranje led rekvizitima, a nastupit će i bendovi "Rok škola Sarajevo", "Muki i Emi", te "Anchy &The Moondogs".

19.04.2024.
OPĆINA CENTAR I KANTON SARAJEVO OBEZBIJEDILI MILION KM
Izmještanje dijela kanalizacione mreže na Šipu za Prvu transverzalu
19.04.2024.
URBACT PROJEKAT „C4TALENT“
Održan sastanak u cilju kreiranja lokalnog akcionog plana
19.04.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Proširenje sistema video nadzora na području MZ „Crni vrh-Gorica“
Više vijesti