Postavljen parkovski mobilijar u Ulici Radićeva

Radnici kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“, na osnovu ugovora koji je načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao sa direktorom Adisom Bešlićem, postavili su novi parkovski mobilijar u Radićevoj ulici.

 Općina Centar kao finansijer projekta iz ovogodišnjeg budžeta je izdvojila 250.000 KM za uređenje manjih javnih i zelenih površina na području ove lokalne zajednice, a kako bi svojim svojim građanima obezbijedila kvalitetnije uslove i ugodniji životni ambijent.

 

Da podsjetimo, ranije je na lokalitetu Ulice Radićeva izvršeno hortikulturno uređenje kao i radovi na uređenju pješačkih staza. Osim nove zasijane trave, zasađeno je sedam novih listopadnih stabala. Također, uklonjene su polomljene žardinjere, te je zasađeno 38 sadnica šimšira, kao i žive ograde i ukrasnog grmlja. Osim asfaltiranja postavljeni su novi betonski ivičnjaci, te plohe na kojima se nalaze klupe za sjedenje.

 

U Radićevoj ulici u ovoj godini postavljene su i prve klupe od reciklirane plastike. Na osmišljavanju koncepta izrade urbanog mobilijara od reciklirane plastike Općina Centar radila je u saradnji sa UNDP-em i sarajevskim arhitektom Emirom Salkićem iz arhitektonskog studija „Normal Arhitektura”.

27.04.2024.
OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA
Sjećanje na ubijenu djecu u Jukićevoj ulici
26.04.2024.
PROJEKAT „MREŽA CENTARA ZA ZDRAVO STARENJE“
Odabrani projekti organizacija civilnog društva
26.04.2024.
POMOĆ SOCIJALNO UGROŽENIM STANOVNICIMA CENTRA
Načelnik Mandić uručio 31 paket pomoći
Više vijesti