OPĆINA CENTAR FINANSIJSKI PODRŽALA MANIFESTACIJU

Nastavljena tradicija sportske „Gimnazijade“

Danas je u prisustvu predstavnika Kantona Sarajevo, Gradske uprave i Općine Centar te mnogobrojnih srednjoškolaca i njihovih nastavnika u dvorani Kulturno-sportskog centra Skenderija zvanično otvoreno najveće sportsko takmičenje sarajevskih srednjoškolaca „Gimnazijada 2022“.

U ime Općine Centar otvaranju su prisustvovali načelnik Srđan Mandić, dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Marijana Podrug-Arapović, vijećnik Hidajet Porić i pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejla Dizdarević.

 

–Dobro došli u vašu Opštinu Centar. U ovoj dvorani gdje se sada nalazimo su igrale velika imena bosanskohercegovačkog sporta a mi smo ponosni kada vidimo mladost Sarajeva danas ovdje. Želim vam da prije svega uživate, da se dobro zabavite, da bar na trenutak zaboravite na sve obaveze i da se volite. Mi volimo reći za Opštinu Centar, da je to opština za mlade i zaista nam je privilegija da ste svi danas ovdje. Neka pobijedi najbolji. Želim vam puno sreće i uspjeha a, mi smo tu za vas, poručio je načelnik Mandić.

 

Ovo sportsko takmičenje nakon tri godine pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa nastavljeno je u organizaciji Prve gimnazije Sarajevo, među kojima je jedan od pokrovitelja i Općina Centar Sarajevo. Tokom tri dana takmičenja sarajevski srednjoškolci će se takmičiti u košarci, odbojci i stonom tenisu u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ove godine, po prvi put u takmičenjima učestvuju i dvije privatne gimnazije „Sarajevska škola za nauku i tehnologiju“ i „Richmond park“.

 

-Gimnazijada je jedan od pečata Prve gimnazije i nešto po čemu je Prva gimnazija prepoznatljiva. Njena važnost je u tome što okuplja sarajevske gimnazije i nekoliko stotina učenika, koji će se takmičiti u košarci, stonom tenisu i odbojci. Ovo je prilika za zbližavanje i način da našim učenicima upotpunimo prostor sa zdravim životnim navikama, a sport je najljepši i najzdraviji način da naši učenici prevaziđu probleme i u takmičarskoj fer igri pokažu da smo svi pobjednici. Manifestacija veliča zdrav život, sport, uživanje u igri i fair play. Cilj ove manifestacije je usmjeren na podizanje svijesti o važnosti sporta i promovisanju zdravog načina života, posebno kod naših dragih učenika, izjavila je direktorica Prve gimnazije Velida Tinjak, te uručila zahvalnice prijateljima „Gimnazijade“. Zahvalnica je, između ostalih, uručena i načelniku Općine Centar Srđanu Mandiću.

 

Na „Gimnazijadi 2022“ uzeti će učešće jedanaest sarajevskih srednjih škola sa 477 prijavljenih sportista i 30 profesora (trenera). Pored sportista, u organizaciji ovog takmičenja, odnosno u realizaciji samog projekta, učestvovati će cijelo Nastavničko vijeće Prve gimnazije i oko 80 učenika pomenute škole.

14.05.2024.
„NEPOVRATNA DIGITALIZACIJA DRUŠTVA – TEHNOKULTURA“
Općina Centar podržala održavanje međunarodne konferencije
14.05.2024.
POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Nabavka ruksaka i školskog pribora za prvačiće sa Centra
Više vijesti