Mališani vrtića „Višnjik“ sa načelnikom Mandićem obilježili Dan državnosti BIH

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine polaznici vrtića „Višnjik“ koji se nalazi na području općine Centar održali su danas svečanu priredbu kojoj je prisustvovao i načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević.

 Dan državnosti u ovoj predškolskoj ustanovi obilježen je uz bogat kulturno-zabavni program gdje su mališani kroz poeziju, pjesmu i ples veličali domovinu Bosnu i Hercegovinu i njenu nezavisnost.

 

Načelnik Mandić zahvalio se mališanima i učiteljicama što su ovim svečanim obilježavanjem pokazali ljubav i poštovanje prema svojoj domovini.

 

- Vrlo je važno u najranijem uzrastu educirati mlade naraštaje o značaju domovine, o njenoj historiji, učiti ih kako voljeti i poštovati svoju domovinu. Naša misija je da budemo Opština za mlade, naročito u ovo vrijeme kada sve više mladih, nažalost, odlazi iz naše domovine. Naš zadatak je da im obezbijedimo što bolje uslove kako bi ostali ovdje, rekao je načelnik Srđan Mandić.

13.05.2024.
NA OBJEKTIMA JAVNOG I KOLEKTIVNOG STANOVANJA
Započelo uklanjanje grafita sa fasada i javnih površina u Centru
13.05.2024.
OPĆINA CENTAR OBEZBIJEDILA 37.000 KM
Utrošena sredstva za prijevoz predškolaca sa invaliditetom
13.05.2024.
IZDVOJENO 5.000 MARAKA
Općina Centar finansijski podržala Atletski savez BiH
Više vijesti